Gerici haberleriyle bilinen Yeni Şafak gazetesi hedef gösteren haberlerine bir yenisini daha ekleyerek, Diyarbakır'dan bir öğretmenin ölümlere tepki göstermek için Beyaz Show’a telefonla bağlanarak yaptığı konuşmayı "Beyaz Show'da canlı yayında PKK propagandası" başlığıyla servis etti.

Yeni Şafak video haberinde "Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show programı canlı yayında yapılan bir PKK propagandasına sahne oldu. Canlı yayına telefon ile bağlanarak öğretmen olduğunu iddia eden ve PKK diliyle konuşan izleyici bağlantının sonunda stüdyo tarafından alkışlandı" ifadelerine yer verdi.

 BEYAZ SHOW DA NE OLMUŞTU?

Beyaz Show'un dün gece ki programına Diyarbakır'dan telefonla bağlanan, isminin Ayşe Çelik olduğunu ve öğretmenlik yaptığını söyleyen kişi, "Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın yazık insanlar ölmesin çocuklar ölmesin" demiş, komedyen Beyazıt Öztürk de Çelik'in sözlerini dinledikten sonra teşekkür ederek "Bu tür şeylerin en azından konuşulması gerek" ifadeleriyle seyircilerden Çelik'i alkışlamasını istemişti.


Dünkü programın ardından AKP'ye yakın medya Beyazıt Öztürk'ü ve kanalı hedef haline getirdi. AKP medyası, "PKK propagandası" yapıldığını iddia ederek, bu durumdan Beyazıt Öztürk ve Kanal D'yi sorumlu tuttular. Yandaş gazeteler o telefon bağlantısının kurgu olduğunu iddia ederken, Sabah gazetesi bir adım öteye giderek RTÜK'ü göreve çağırdı. hükümete yakın gazetelerde öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik'in öğretmen de olmadığını yazdılar.

İşte yandaş gazetelerin o manşetleri: