Almanya’nın Mönchengladbach şehrinde faaliyet yapan ‘Cennete Davet’ (Einladung ins Paradies) isimli İslami derneğin eski başkanı Sven Lau, Federal başsavcılık kararıyla bu sabah tutuklandı.

Wuppertal şehrinde geçen yıl Şeriat Polisi yelekleriyle dolaşarak Almanya genelinde yankı uyandıran grubun beyni olduğu ileri sürülen Lau'nun (35), "terörist bir örgüte destek" vermek suçlamasıyla tutuklandığı kaydedildi. Wuppertal şehrinde Şeriat Polisi yelekleriyle dolaşan Sven Lau ve grup hakkında Wuppertal Bölge Mahkemesi geçen hafta "kovuşturmaya yer yok" gerekçesiyle davayı reddetmişti.

SURİYE DE ASKERİ EĞİTİM ALMIŞ

Almanya’nın Mönchengladbach şehrinde faaliyet yürüten ‘Cennete Davet’ (Einladung ins Paradies) isimli İslami derneğin eski başkanı olan Lau'nun 2013 yılı Ağustos ayı içinde dört hafta süreyle Suriye'ye giderek askeri eğitim aldığı ve Suriye'de faaliyetler yürüten
ve bundan kısa süre önce IŞİD’e biat eden Ansar Cephesi adlı radikal İslamcı terör örgütüne destek amacıyla, Almanya’dan Suriye’ye gitmeyi planlayan en az iki cihatçıya aracılık yaptığı, ayrıca en az bir kez örgüte para taşıdığı ve iki termal kameralı dürbün götürdüğünün (1,700 euro değerinde) saptandığı belirtildi.

USAME BİN LADİN'İ ANMA TÖRENİ YAPMIŞTI

Mayıs 2011’de Usame Bin Ladin’in öldürülmesinin ardından toplu bir anma töreni gerçekleştirme girişimlerinde bulunan Lau, geçen yıl Eylül ayında ise 'Şeriat Polisi' adı altında sözde polis birliği kurarak, taraftarları ile birlikte üzerinde 'Şeriat Polisi' yazan turuncu yeleklerle Wuppertal kentinde kontrol yapmıştı. Lau ve yandaşları diskotek ve barlar başta olmak üzere sokaklarda karşılaştıkları Müslüman göçmen gençlere ‘İslam’a aykırı olduğu için, içki, kumar, müzik ve seksten uzak durmalarını çağrısı’ yapmışlardı.

AVUKATI TÜRK


 Federal başsavcılık karaıyla tutuklanan Sven Lau, Wuppertal’da geçen yıl “Şeriat Polisi” adıyla devriye gezen sözde polis gücü oluşturmasıyla Almanya’nın gündemine oturmuştu. Wuppertal Savcılığı Sven Lau ile birlikte 9 kişi hakkında soruşturma başlatmış. Selefilerin beyni olduğu ileri sürülen Lau'nun, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde terör örgütüne eleman kazandırdığı, lojistik ve finansiyel destek sağladığı ileri sürüldü. Lau'nun Türk avukatı Mutlu Günal konuya yönelik açıklama yapmaktan kaçındı.

Tutuklanma sonrası basına bir açıklamada bulunan Eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jäger (SPD), Sven Lau'nun tutuklanma kararından memnuniyetini dile getirerek, Selefi çevrelere bir çok genci etkileyerek kazanan Lau'nun Kuzey Ren Vestfalye'de aşırı bir islamcı ve Selefilerin beyni olduğunu açıkladı.