Hamburg merkez tren istasyonu karşısında başlayan gösteride, Ezidi kökenli gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti. 

Hamburg Demokratik Güç Birliği bileşenleri ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edilen yürüyüşte, Ezidiler tarafından kutsal şehir olarak kabul edilen Şengal'daki (Irak) 3 Ağustos 2014 katliamında yaşamlarını kaybedenlerin resimleri taşındı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı gösteri, sağanak yağmura rağmen, Almanca ve Kürtçe yapılan konuşmaların yanında coşkuyla haykırılan sloganlarla devam etti. 



Sol Parti Meclis Grubu eş başkanı Hamburg milletvekili Cansu Özdemir ile SPD eyalet milletvekili Aziz Aygün tarafından yapılan konuşmalarda, 3 Ağustos 2014 Şengal katliamının Jenosid olarak BM tarafından resmen tanınması istendi.



Yapılan konuşmalarda Şengal katliamının sorumlusu olarak tanımlanan 'İslam Devleti' IŞİD terör örgütüne, lojistik, askeri destek ile Irak ve Suriye'ye sınır geçişlerinde göz yumduğu ve kolaylık sağladığı iddia edilen AKP hükümeti sert dille eleştirildi.  



Öte yandan TSK tarafından PKK'ye yönelik sürdürülen hava operasyonlarında, Zergele (Irak) kampının bombalanması sonucu onlarca sivilin öldürülmesi "Terörist Erdoğan", "Katil Erdoğan" sloganlarıyla lanetlendi.


Şehrin en işlek yeri Jungfernstieg'den geçerek Gaensemarkt'a kadar süren gösteride sık sık, "Öcalan'a özgürlük" ve "Şengal IŞİD'e mezar olacak" sloganları söylendi.



Çeşitli Avrupa ülkelerinde mülteci konumunda yaşamak zorunda kalan binlerce Ezidiyle dayanışmanın önemi de dile getirilerek, katliamlara zemin hazırladığı belirtilen Türkiye'ye karşı, NATO üyesi batılı ülkelerin toleranslı ve sessiz tutumu da kınandı.