Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Bottrop kentinde 42 yaşındaki adam, Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen sahte negatif test sonucu içeren belgeyle Düsseldorf Havalimanı’ndan Ankara'ya gitmek üzere uçağa binmek istedi.

Polise ulaşan bir bilgi sonucu, Pazartesi akşamı Düsseldorf havalimanında kontrol noktasında şahsın test sonucuna dair belgesinden şüphelendi.

Yapılan araştırmanın ardından 44 yaşındaki şahsın test sonucunun pozitif olduğu oraya çıktı. Belgedeki sahteciliğin ortaya çıkmasının ardından şahsa, aynı zamanda karantinada olması gereken 42 yaşındaki eşine ve 18 yaşındaki çocuğuna uçuş izin verilmedi.

Federal polis memurları üç kişilik aileyi havayolunun check-in bölümüne yerleştirdi ve onları diğer yolculardan ve havaalanı personelinden ayırdı. 

ANNESİNİN CENAZESİ İÇİN ANKARA'YA GİTMEK İSTEDİ

Havalimanı polisi tarafından konuya yönelik iafadesi alınan aile fertlerinin verdiği bilgilerdeki çelişkiler sahteciliği açığa çıkardı.

Adam, havalimanına bir taksi ile geldiklerini ifade ederken karısı ve oğlu ise başka bir araçla havaalanına geldilklerini söyledi. Öte yandan adamın verdiği ifade sonucu, Bottrop ve çevresinden söz konusu taksi şirketleri ile iletişime geçilerek anlatılan doğrulanmadı. Karantiana tedbirlerini ihlal etmesinin gerekçesi olarak ise annesinin ani vefatını bildirdi.

Uçuş izni verilmeyen aile, derhal karantinaya alınmaları için yaşadıkları kente geri gönderildi. Aileye, yasaları çiğnedikleri için ağır ceza uygulanacağı ifade edildi.

BOTTROP ŞEHİR İDARESİ: 25 BİN EURO CEZA GÜNDEME GELEBİLİR

WDR'ye göre, Bottrop Şehir İdaresi aileye karşı cezai bir prosedür başlatmak istiyor. Raporda, Bottrop Şehir İdaresi 25 bin avroluk bir para cezasının gündeme geleceği belirtildi.