Sabah gazetesi yazarı ve TV programcısı Sevilay Yükselir'in köşe yazısında (18 Ocak) Yeşiller Partisi Hamburg Eyaleti milletvekili Filiz Demirel'i kendisine "Keşke gelmeseydin! Defol git!" diyenler arasında sayması üzerine Filiz Demirel'den konuya yönelik bir açıklama geldi. Durumun hiçte öyle olmadığını ifade eden Demirel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan Sevilay Yükselir'in esas olarak Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i hedef aldığını aktardı.



Sevilay Yükselir'in köşe yazısında Demirel ile ilgili bölüm şöyle:


Sonradan öğrendim ki gerçekten panelde konuşmamı istemeyen, beni susturmaya çalışan ve hatta 'Keşke gelmeseydin! Defol git!' diyenlerin arasında Almanya Yeşiller Partisi'nden üyeler de varmış. Birisi eyalet milletvekili Filiz Demirel, diğeri de meclis üyesi Yusuf Uzundağ! Bilmiyorum ulaşır mı bu yazdıklarım Yeşiller Partisi'nin Eş Genel Başkanı Cem Özdemir'e! Ama ayıp olmazsa eğer ona naçizane bir tavsiyem var: "Sayın Özdemir önce kendi üyelerinizi insanların kendisini ifade etme özgürlüğüne saygı göstermesi konusunda, demokrasinin tam olarak ne demek olduğu hususunda eğitin, terbiye edin! Ve lütfen ondan sonra Türkiye'deki siyasilere demokrasi, özgürlükler konularında ders vermeye kalkın!"



Filiz Demirel'den Kamuoyuna Açıklama


Sevilay Yükselir Hanım'dan yaptığı asılsız iddiayı düzeltmesini bekliyorum!

Değerli okuyucular,

bugün internette Sabah Gazetesi yazarlarından Sevilay Yükselir Hanımın bana yönelik suçlama ve gerçekle ilgisi olmayan bir açıklamayı kendi köşe yazısında kamuoyuyla paylaştığını okudum.

Bu yazıda Sevilay Hanım Hamburg'da katıldığı bir Panel'de benim ve diğer parti arkadaşım Yusuf Uzundag'in kendisini yuhaladığı ve „neden geldin, defol git“ şeklinde saldırıda bulunduğunu yazarak, parti başkanımız Cem Özdemir'e „bu milletvekillerini terbiye edin“ şeklinde bir atıfta bulunuyor.

Sevilay Yükselir Hanımın şahsıma yönelik yaptığı bu suçlama tamamen gerçek dışıdır. Ben kendisine toplantının başında yaptığı konuşmada „Türkiye'yi demokrasi açısından Avrupa ile, Afganistan ile veya başka bir ülke ile karşılaştıramayız“ şeklinde yaptığı yorumda „kimle karşılaştıralım“ diye bir soru yönelttim ve kendisi düşüncesini belirtti.



Ben Sevilay Yükselir'i tanımam, o güne kadar siyasi duruşunu da bilmiyordum. Orada öğrendim. Sevilay Hanım'in siyasi fikirlerine veya Türkiye'nin içinde bulunduğu toplumsal ve siyasi durumla ilgili görüşlerine katılmıyorum. Ama eğer düşünce özgürlüğünü savunuyorsak, kendimiz gibi düşünmeyen insanları davet edildikleri Panelde yuhalamak yerine, önce dinleyip sonra eleştirmek gerekir.



Bu yorumu ben Panelden bir gün sonra Süheyla Kaplan'in facebookta paylaştığı haberin altında da yaptım. Bu yorum o tarihle hala orada duruyor. Sevilay Hanım'in kendini mağdur durumda göstermek ve „artık susuyorum“ şeklinde açıklama yapmak yerine, düşüncelerini savunması bence daha doğru olurdu. Bu kadarcık muhalefetle pes ediyorsa, gazeteci olarak nasıl tarafsız kalabilecek şeklindeki açıklamam da, aynı yorumun içinde var. Ben toplantının sonuna kadar bile kalmadım, çünkü başka bir yere daha gitmem gerekiyordu.



Sevilay Hanım'in Cem Özdemir'e çağrıda bulunmasını sadece komik buluyorum. Burası Türkiye değil. Ben Hamburg'da halk tarafından tercihli oylarla direk olarak Hamburg Parlamentosu'na seçilmiş bir milletvekiliyim. Sevilay Yükselir parti başkanımızın bizi terbiye etmesi gerektiğini söylerken, bana terbiyesiz olduğum şeklinde büyük bir şahsi saldırıda bulunduğu gerçeğini de gözönünde tutmalıdır. Şahsıma yapılan gerçekle ilgisi olmayan ve kamuoyunda özellikle seçimlerin eşiğinde bana zarar vermeye yönelik saldırılar olduğu takdirde, hukuk yoluna başvurma hakkımı kullanacağımın altını çizmek istiyorum. Beni tanıyan herkes benim sağlıklı bir tartışma kültürüm olduğunu bilir.

Sevilay Hanım'dan kendisine benim tarafımdan yuhalandığını kim iddia etmişse, onun adını da açıklamasını kendisinden rica ediyorum. Umarım Sevilay Hanım yapılan bu yanlışı en kısa zamanda düzeltir.

Sevgi ve selamlar..

Filiz Demirel, Hamburg Parlamentosu Yeşiller Milletvekili