Hamburg'daki yol yapım sözleşmelerine fesat karıştırmakla suçlanan Schleswig Holstein Eyaleti'ne bağlı Rellingen merkezli SKS Straßenbau firması Genel Müdürü Matthias K'ye (54) 2 yıl ev hapsi ve 150 bin Euro para cezası verildi.

FİRMANIN MÜDÜRÜNE 150 BİN EURO PARA CEZASI VERİLDİ

Soruşturması 2014 yılında başlayan ve geçen yıl Hamburg 8. Büyük Ceza Dairesi'nde açılan mahkeme dün sonuçlanırken, kamu adına yol ihalesi vermekle yetkili Tonndorfer Bauhof Rahlau Bölüm Yöneticisi Christian T. (53) 27 kez görevi kötüye kullanmaktan 3 yıl 10 ay hapis cezası ve 75 bin 300 Euro para cezası, memurlardan Ronald B. (55) bir yıl on ay ev hapsi, Hamburg'daki yol yapım sözleşmelerine fesat karıştırmakla suçlanan Schleswig Holstein Eyaleti Rellingen merkezli SKS Straßenbau firması Genel Müdürü Matthias K'ye (54) ise 2 yıl ev hapsi ve 150 bin Euro para cezası verildi.

Hakimlere göre Bauhof Bölüm Yöneticisi Christian T, yol yapım şirketinden (SKS Straßenbau) şirketin yakıt kartını aldı ve kartla hem ailesi hem de kendi sürdüğü aracı için 45 bin Euro'luk yakıt kullandı, ayrıca nakit olarak şirketten toplam 30 bin Euro rüşvet aldı. Bunun karşılığında Christian T, yüksek maliyetli olmasına rağmen SKS firmasının sözleşmelerini imzalayarak yol yapımlarını onayladı.

KARAR KESİNLEŞİRSE EMEKLİLİK HAKKINI KAYBEDECEK

Şimdi karar bir üst mahkemeye taşınırken, burada da kesinleşmesi halinde Christian T. gelecekteki tüm emeklilik haklarını da kaybedecek. 

Öte yandan Christian T. hakkında 8. Büyük Ceza Dairesi'nde devam eden üç dava daha var. Mahkeme tutanaklarında yer alan iddialara göre bazı inşaat şirketleriyle de rüşvet ve yolsuzluk ilişkisi içindeydi ve hatta bu şirketlerden biri, Christian T.'nin evinde ücretsiz inşaat işleri ve onarım gerçekleştirdi.