Twitter üzerinden mesaj atarak Amerikalı savcıya ulaşan Türkler, mesajlarında "Türkiye'den istediğiniz bir şey var mı? Türk rakısı, şiş kebap, lokum, Türk halısı… İstemeniz yeterli, hizmetinizdeyiz", "Abi yengeyi al gel, bekliyoruz", "Bizimkilerin yapamadıklarını siz yapıyorsunuz, yanınızdayız" gibi mesajlar attı.

Twitter'daki izleyici sayısı iki gün içinde binlerce artan Preet Bharara, kendi resmi hesabından bu mesajlara verdiği yanıtında, "Şiş kebabı severim ama yalnızca işimi yaptığım için, bu tür hediyeleri kabul edebileceğimi düşünmüyorum" yazdı.

Amerikalı savcı, öteki mesajlarında da "Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek", "Amerika'nın İran'a yaptırımlarını delen, kara para aklayan ve bankacılık sahtekarlığı yapan Türk uyruklu kişi tutuklandı" dedi. Reza Zarrab'ın tutuklanmasından önce, twitter hesabında yaklaşık 12 bin izleyicisi bulunan Savcı Bharara'nın izleyici sayısı 24 saat içinde 115 bini geçti. Savcının paylaştığı "Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek" mesajı da, 18 bin kez başkaları tarafından paylaşıldı, 20 bini aşkın kişi tarafından da beğenildi. Bharara'nın sosyal medya hesaplarında ortaya çıkan hareketlilik, Amerikan medyasına da yansıdı. Amerikan gazeteleri, konuyu "Türkiye'de twitter yıldızı oldu" başlığı ile işledi.