Yüklü miktarda hasar

Hamburg'un Bahrenfeld semtinde "Bahrenfelder Forsthaus" adı altında 6 bin metrekare alanda bulunan tarihi muhteşem restoran, 23 Mart 2015 tarihinde çıkan yangında kullanılamayacak hale gelmiş ve 70 itfaiye eri tarafından söndürülmüştü. yangında bir milyon 200 bin Euro hasar meydana gelmişti.

Kundaklama araştırması

Baklavacı olarak tanınan işletmeci Mehmet ve Fatma T. çifti, yangından 12 gün önce 900 bin Euro'ya kadar restoranı sigorta yaptırmıştı. Yangın sonrası yapılan araştırmada kundaklama olduğundan şüphelenilerek olay mahkemeye taşınmıştı. Beş yıl süren davanın son aşamasında savcı, Mehmet T. için 4 yıl hapis, Fatma T. ile Erdal K. için de 3 yıl 6'ar ay hapıs talebinde bulunmuştu.

Kundakçılara toplam 11 yıl 2 ay hapis cezası

Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, kundaklama, sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminden sanıklar toplam 11 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet T. eşi Fatma T. ve damat Erdal K. aralarında anlaştıkları ve damat kundaklamayı yaptığı belirlendi. Mahkeme böylece Mehmet T.'ye 3 yıl 8 ay, eşi Fatma T.'ye 3 yıl 6 ay ve damat Erdal K.ya 3 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG