Emine SONUGÜR / HAMBURG

Pirinç çuvallarına saklamışlar

Hamburg'da polis ve gümrük görevlileri yaptıkları kontrolde yaklaşık 1,5 ton kokain buldu. Gümrük soruşturma ofisi sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bunun Hamburg limanında ele geçirilen en büyük miktarlardan biri olduğunu söyledi. Sokak satış değeri 300 milyon Euro olan koliler pirinç çuvallarının arasına gizlenmiş.

Polonya'ya gidecekti

Konteyner gemisindeki pirinç, Haziran ayı sonunda 300 metre uzunluğundaki konteyner gemisi "CMA CGM Jean Gabriel" ile Hamburg limanına ulaşmıştı. Oradan, kargoyu Polonya'ya götürecek olan bir dağıtım gemisine diğer nakliye konteynırlarıyla yeniden yüklenecekti. Waltershof gümrük idaresinde, konteyner test tesisinde röntgenden geçirildi ve burada yetkililer aradıklarını buldular.

Paketlerde çeşitli işaretler

Konteyner gemisindeki pirinç, Kolombiya'ya komşu ülke Guyana'dan geldi. Kolombiya'da dünyadaki kokainin çoğu koka bitkisinden elde edilmektedir. Yetkililer, kokainin Polonya'dan dağıtılması gerektiğine inanıyor. Çünkü Avrupa'nın her yerinden toplu alıcılara uyuşturucunun verileceği sanılıyor. Bunun, Galya horozu ve küçük trafik ışığı adamı da dahil olmak üzere paketlerin üzerindeki çeşitli işaretlerle belirtildiği görüldü.

Daha önce 500.000 Euro değerinde esrar bulunmuştu

Hamburg'da şimdiye kadar ele geçirilen en büyük kokain miktarlarından biri. Gümrük memurları yaklaşık bir yıl önce daha da büyük bir başarı elde etmişlerdi ve sokakta satış değeri bir milyar Euro'nun biraz altında olan 4,5 ton kokain ele geçirmişlerdi. Kokain, Uruguay'dan bir kargo gemisi ile gelmişti ve Anvers'e gönderilmek istenmişti.