Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programına sahte sol tartışması damga vurdu.

Programın konuklarından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek solun büyük bir bölümüne PKK ve ABD işbirlikçiliği suçlamasında bulundu. Moderatör Didem Arslan Yılmaz da soldan Perinçek’e yönelik suçlamalardan birini sordu. Didem Arslan Yılmaz, “Bütün örgütün yöneticilerinin ismini vermekle suçlanıyorsunuz” sorusunu sordu. Perinçek bu soru karşısında köpürdü, bu kez Didem Arslan Yılmaz’ı “PKK ile işbirliği yapan solun ithamlarına neden alet oluyorsunuz” dedi. Yılmaz daha sonra Perinçek’in kendisine haksızlık yaptığını kendisinin gazeteci olarak soru sorduğunu ifade etti.

Habertürk canlı yayında Perinçek’in 12 Eylül döneminde ihbarcılık yaptığına dair iddiaları sordu. Perinçek soru karşısında kızdı.

“SİZ BENİ BURAYA PSİKOLOJİK SAVAŞ İÇİN Mİ ÇAĞIRDINIZ?”

Soruya kızan Perinçek, “Yalan bu kim söylüyor bunu? Siz af edersiniz buraya bir psikolojik savaş için mi beni çağırdınız. Bu saçma sapan bir soru. Şimdi bu nereden çıktı, sizi çok ayıplıyorum. Hangi sol? PKK’yla işbirliği yapan sol, siz onların ithamlarına niye alet oluyorsunuz” dedi.

Bu açıklamanın ardından CHP’li Aytuğ Atıcı söze girdi.

Aytuğ Atıcı, “Hangi solculuk diye bir şey yoktur… Solcular ABD’yle işbirliği yapmazlar” dedi.

Perinçek Atıcı’nın bu sözlerine itiraz ederek “Yapanlar var görüyorsunuz” ifadesini kullandı.

ATICI’DAN PERİNÇEK’E DERS

Bunun üzerine açıklamasına devam eden Atıcı, “Doğu Bey bazı insanlar maske takıp gezebilir, itirazım yok. Bazı insanlar zik zak yapabilir, bazı insanlar ajanlık yapabilir. Bazı insanlar fırıldak gibi döner bir o tarafa bir bu tarafa itirazım yok. İtirazım var da olabilir anlamında söylüyorum. Kimisi de sol örgütün içine girer onları gider ifşa eder. Bunların hepsi oluyor mu oluyor. Ama sol ve sosyal demokrasinin evrensel tanımlarına baktığınız zaman kendini solcu olarak tanımlayanlar anti emperyalisttir, halkçıdır bunların ötesinde de bir şey düşünmez. Sizin söylediklerinizi de solcu olarak tanımlamam” diye konuştu.

DİDEM ARSLAN YILMAZ’DAN PERİNÇEK’E: BENİM ARKA BAHÇEM YOK! 

Aytuğ Atıcı’nın açıklamalarının ardından yeniden söze giren Didem Arslan Yılmaz Doğu Perinçek’e sitem etti.

Didem Arslan Yılmaz, Perinçek’e “Doğu Bey, bana haksızlık yaptınız, ayıp ettiniz. Ben size bir soru sordum ve gazetecik yaptım. Benim arka bahçem yok sayın Perinçek, soruyu beğenmeyebilirsiniz, yapmayın. Ben sadece soru sordum.” sözleriyle sitem etti.

Peki işin aslı ne? 

Didem Arslan Yılmaz’ın Perinçek’e sorduğu sorunun arkasında 12 Eylül 1980 öncesi Aydınlıkçıların çıkarttığı Aydınlık gazetesinde, onlarca sol militanın ve örgüt yöneticisinin kod isimleri ve resimleriyle birlikte “Bilinmeyen Sol” yazı dizisinde ihbar edilmesi yer alıyor.

Türkiye sol hareketi bugün hâlâ birçok devrimcinin bu diziyle ihbar edilerek tutuklandığını savunuyor ve Aydınlık hareketini “ihbarcılıkla” suçluyor.

Aydınlıkçılar bu konuyla ilgili solun büyük bir kesini tarafından ihbarcı olarak adlandırılıyor.