Kaldığı otelin çatı katına kadar çıkıp oradan video ve fotoğraf çekerek paylaşan kişiler Peker’e “ensendeyiz” mesajı verirken, olayın büyümesinin Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminde sıkıntı yarattığı iddia edildi.

Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı Doğu Perinçek'in kontrölündeki Aydınlık'ın haberine göre, Dubai’de istihbarat örgütleri savaşı yaşanırken, mafya hesaplaşması da gündeme geldi.  Bunun üzerine Dubai'de yukarıdan gelen talimatla pazartesi günü Peker’in otelden ayrılmasının istendiği belirtildi. Peker’in can güvenliğinin tehlikeye girmesi sonrasında onu koruyan "ekibin" bir başka ülkeye götürme kararı aldığı kaydedildi. 

Uzun yıllardır MİT ve çeşitli istihbarat örgütleri ile içli dışlı olduğu kabul edilen Perinçek'in denetimindeki Aydınlık’ın iddiasına göre olay şöyle gelişti:

“Peker otelini değiştirince etrafındaki çember daraldı. Bu nedenle birkaç kez otel değiştirmek zorunda kaldı. Daha sonra da kaldığı bir otele içinde rakip mafya elemanlarının adamlarının da olduğu bir operasyon gerçekleştirildi. Peker ve ekibi bu operasyondan kurtulmayı başardı. Peker’i bir an önce Dubai dışına çıkarmaya çalışan istihbarat örgütünün Peker için bulduğu ülke Mısır’dı. Ancak bu hamleye karşı da bir operasyon hazırlığı olduğu öğrenildi. Peker’in uçağının yolda Irak’a indirme planı konusunda bilgi de gelince Peker ailesi ve 12 kişilik ekip Birleşik Arap Emirliklerinde farklı bir bölgeye geçiş yaptı.”

PEKER’İN PAYLAŞIMI

Sedat Peker Çarşamba günü öğleden sonra sosyal medyadan kaldığı otelin tespit edildiğini belirterek "Uzun bir yolculuk yapacağım. Malum, aileyle yolculuk zor oluyor ama biz her zorlukta olduğu gibi bunların da altından kalkmasını biliriz" açıklaması yaptı.

Sedat Peker'den pazar videosuna ilişkin yeni açıklama: 'Benim için anlaşma yaptı diyorlar...'

Sedat Peker, hakkında AKP ile anlaştığı iddialarına çok sert tepki gösterdi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, hakkında AKP ile anlaştığı iddialarına çok sert tepki gösterdi.

"Yarın yayınlayacağımı söylediğim ana yemek öncesi ara sıcağımı gördüklerinde benim onlar gibi olmadığımı anlayacaklar" diyen Sedat Peker'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"1-Bazı insan müsveddesi çifte dilimlenmiş kaşarlar, benim için anlaşma yaptı diyorlar. Şükürler olsun biz kahpe kursağında büyümedik. Bu sözleri söyleyenler cahilliğinden söylüyorsa sözüm yok. Ancak kahpeliğine söylüyorlarsa, onlar kesin kahpe kursağında büyümüşlerdir.

2-Yarın yayınlayacağımı söylediğim ana yemek öncesi ara sıcağımı gördüklerinde benim onlar gibi olmadığımı anlayacaklar.

3-Ben bu yola çıktığımda aracı olarak beni arayanlara, merkez bankasının anahtarını verseler de vazgeçmem demiştim. Ben eminim ki bunları söyleyen kahpelere 1 milyon dolar verseler, bunlar onurlarını, şereflerini, namuslarını da satarlar.

Cevahir'i anlatan Aşkla Sana belgeseli Frankfurt'ta Cevahir'i anlatan Aşkla Sana belgeseli Frankfurt'ta

4-Ben size anlatılan Sedat Peker değilim. Sizin tanıdığınız Sedat Peker başkası. Ben başka bir adamım. Siz avcıların anlattığı hikayeye inanmayı tercih ettiniz. İlk defa hikayenin gerçeğini aslandan dinlemektesiniz.

5-Beni kurban etmek istediler. Daha önce söylediğim gibi, kurban öküzden olur, koyundan olur, deveden olur. Aslandan kurban olmaz. Biz aslanız aslan."