Brüksel’de yapılan operasyonlar sonunda Paris’deki terör saldırısının bir numaralı zanlısı olarak aranan Salah Abdeslam  yakalandı.

Brüksel’in Molenbeek mahallesinde geniş çaptaki polis operasyonu sırasında polislerle çatışmaya giren terör zanlıları yakalandı. Operasyon sırasında polisle çatışmaya giren zanlılardan birinin sağ ele geçirildiği ve bir kişinin de öldüğü açıklandı. Sağ olarak yakalanan kişinin Paris’teki terör saldırısının bir numaralı zanlısı olarak aranan Salah Abdeslam  olduğu bildirildi.

Brüksel’de, Başbakan Davutoğlu’nunda katıldığı AB Zirvesi sırasında, AB  Konsey binasına yaklaşık 10 km uzaklıkta yapılan operasyonda yakalanan kişinin Salah Abdeslam olduğu Fransız polisleri tarafından da doğrulandı.

Paris zanlısı Salah Abdeslam’ın yaralı olarak; kimliği belirsiz bir terörist ise  ölü ele geçirildi. Belçika basınında yer alan haberlerde Belçika Başbakanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin yakın zamanda basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Belçika’da Molenbeek mahallesindeki operasyon için özel hat kuruldu ve yapılan operasyonlarla alakalı olarak vatandaşların  02/ 600 49 61 numaralı telefonu aramaları bildirildi.