Fransa'da radikal İslamcılarla bağlantılı olduğu gerekçesiyle bir cami daha kapatılacak.

Darmanin, TF1 kanalında yaptığı açıklamada, Pantin'deki bir caminin sosyal medya hesabından, geçen hafta Conflans Sainte-Honorine semtinde başı kesik halde öldürülmüş bulunan öğretmenin derste Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürü göstermesine tepki verildiği görüntüyü paylaştığını söyledi.

Euronews'in haberine göre, bunu gerekçe gösteren Darmanin, kapatılacağını ifade ettiği caminin din görevlisinin çocuklarının, bu ayın başında Paris'in banliyölerinden Bobigny'de kapatılan bir okulun öğrencileri olduğunu belirtti.

Darmanin, ülkede son 3 yılda "radikalleştiği" iddiasıyla camiler dahil 356 yerin kapatıldığını ve 411 yabancının sınır dışı edildiğini aktardı.

Gerald Darmanin, bu sabah Europe1 radyosunda yaptığı açıklamada, ülkede Müslümanlar'a ait 51 dernek ve sivil toplum kuruluşunun devlet tarafından denetleneceğini, bunlardan birkaçının Bakanlar Kurulunun onayı ile kapatılacağını belirtmişti.

Darmanin, 13 Ekim'de yaptığı açıklamada, "radikal İslamcılık ile mücadele" gerekçesiyle ülkede geçen ay 12, yılbaşından bu yana ise toplam 73 cami, özel okul, dernek ve iş yerinin kapatıldığını duyurmuştu.