Almanya’da çete, uyuşturucu, silah kaçakçılığı işlerine adı karışan daha çok sağcı-milliyetçi Türkiye kökenlilerin oluşturduğu ‘ Osmanen Germania’ ( Almanya Osmanlıları) adlı örgüte üçüncü kez geniş çaplı baskın yapıldı ve çok sayıda kişi  gözaltına alındı.

Almanya’nın Baden- Württemberg, Hessen, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde eş zamanlı ev ve çete üyelerine ait işyerlerinde yapılan 400'den fazla polisin katıldığı büyük baskında rock klübüne ait beş kişi gözaltına alındı.

İki Rock klubü arasında çıkan anlaşmazlık sonucunda yaşları 19 ila 45 yaşları arasındaki çete üyelerinin gözaltına alındığı ve aralarında çıkan çatışmada birbirlerini ölüm ile tehdit ettikleri belirtildi.

Bugün gerçekleştirilen ve Federal Güvenlik birimlerinin de katıldığı baskında yaklaşık dörtyüzden fazla polis görev aldı. Yapılan ev ve işyeri baskınında çete üyelerine ait silah, mermi, para ve uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

DAHA ÖNCE SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

2016 yılında iki farklı rock grubu arasındaki çıkar çatışmasından doğan kavgalar sonucunda Stuttgart Eyalet Savcılığı olay ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Mart ayında da Saarland Eyalet Savcılığı ‘ Osmanen Germania BC’ adlı suç teşkilatı çetesinin ele başısına karşı soruşturma başlatmıştı. İddiaya göre 28 yaşındaki Osmanen Germania BC’nin ele başı ‘Bahoz’ adlı Kürt boks klübüne ait bir lokale yönelik saldırı planı düzenlemekle suçlanıyor. 

Alman Der Spigel dergisinin haberine göre türkçü-milliyetçi bir ideoloji motifler ile 2015 yılında kurulan Osmanen Germania çetesi üzerine MİT’in etkisinden şüpheleniliyor. Dergi araştırmasına göre Osmanen Germania çetesinin üyeleri sosyal medya üzerinde Kürt gruplara ve Gülen hareketine karşı saldırıda bulunyor.

Hatırlanacağı üzere Almanya’nın en yüksek tirajlı Bild gazetesi  daha önce yaptığı haberinde Osmanen Germania’ (Almanya Osmanlıları) adlı grubun Türk istihbaratı (MİT) ile bağlantısından şüphelendiklerini yazmıştı.

Daha önce Alman “Stuttgarter Zeitung” gazetesi Almanya’da bir “suç örgütü” olarak adlandırılan ve çoğunluğunu Türk kökenli göçmenlerin oluşturduğu “Osmanen Germania Rocker Kulübü” ele başlarının Türkiye’ye kaçtıklarını yazmıştı.

Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen geçtiğimiz yıl Osmanen Germania adlı örgütün Almanya’daki faaliyetleri ile ilgili federal meclise soru önergesi vermiş ve şu şekilde açıklamada bulunmuştu: ‘ ‘DİTİB ve UETD’nin yanı sıra Osmanen Germania Erdoğan rejiminin Almanya’da beşinci koludur. Erdoğan Almanya’yı terör ile tehdit ediyor ve Alman hükümeti hiçbir reaksiyon göstermeksizin tehditleri sessiz bir biçimde izlemeye devam ediyor”.

Uzmanlara göre MİT’in Osmanen Germanen üzerinde etkisi olduğu belirtilirken, Alman hükümeti çevresine yakın kaynaklar, Osmanlı Germania’ya mensup kişilerin “bozkurtçu” oldukları konusunda hemfikirler.

Alman güvenlik kurumlarının yakın takip ettiği ve 2015 yılında kurulan Osmanen Germania çoğunlukla genç üyelerden oluşuyor. Kasım ayında güvenlik birimleri tarafından yapılan Osmanen Germania’ya yönelik operasyonlarda silah ve uyuşturucu ele geçirilmişti.

Süheyla Kaplan / Almanya