Hamburg Basın Birliği'nden 'Panel ve Basın Şöleni'  Almanya'nın Hamburg kentinde 2010 yılından beri faaliyetlerini sürdüren HTBB, 11 Ocak Pazar günü 'Ortadoğu, IŞİD ve Türkiye'nin rolü' konulu bir panel düzenliyor.

UĞUR MUMCU ANILACAK

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla her yıl Hamburg'da düzenlenen etkinliğe, Türkiye'den Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ile İMC ve Hayat TV programcısı tarihçi-yazar  Erdoğan Aydın'ın konuşmacı olarak yer alacakları açıklandı. Paris'teki mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan kanlı saldırı sonrası Ortadoğu'daki vahşet düzeyindeki sahnelerin Avrupa'nın merkezi Paris'te de yaşanmasının Panel'de gündeme taşınacağı kaydedildi. Girişin ücretsiz olduğu etkinlikte karanlık güçlerce katledilen unutulmaz gazeteci Uğur Mumcu'nun da anılacağı aktarıldı.

UYUM BAKANI ÖZOĞUZ VE TÜRKİYE KÖKENLİ EYALET MİLLETVEKİLLERİ DAVETLİ

Medya alanında uzun yıllar çalışmalar yapan gazetecilere ve çeşitli kişiliklere de sürpriz ödüller verileceği belirtidi. Etkinliğe Almanya'daki koalisyon hükümetinin Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Hamburg Eyaleti Türkiye kökenli milletvekilleri ile iş çevreleri ve çeşitli kitle derneklerinin yanında, duyarlı olan herkesin davet edildigi ifade edildi. 

Panel adresi: Völkerkundemuseum: Rothenbaumchaussee 64, 20148 Hamburg. (U-Bahn/Hallerstr.)
Saat 14:00, 11 Ocak Pazar 2014.