Hollanda Televizyonu'nda yayımlanan bir programa konuk olan 23 yaşındaki kadın yazar, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik ölüm tehditlerinin devam ettiğini anlattı.

Lale Gül, her gün ateşli silah görüntüsü ve "Seni cehenneme göndereceğim, seni vurmak için sabırsızlanıyorum" gibi ifadelerinin bulunduğu onlarca mesaj aldığını belirtti.

Kitabının yayımlanmasından önce bu tür ciddi tehditleri beklemediğini söyleyen Gül, "Geriye dönüp baktığımda bunun aslında saflık olduğunu düşünüyorum" dedi.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre tehditlerin ardından yazmayı bırakma kararı aldığını anlatan Gül, gelen tepkilerin yüzde 80'inin olumlu olduğunu ve bu kesimlerin yazmaya devam etmesi konusunda kendisini teşvik ettiklerini söyledi.

AİLESİ REDDETMİŞTİ

Amsterdam'ın göçmen semti Bos en Lommer'da doğup büyüyen Lale Gül'ün, yetiştiği katı İslami kültürü eleştirdiği romanı nedeniyle ailesi ile ilişkileri bozulmuştu.

Aldığı ölüm tehditleri nedeniyle çok sayıda Hollandalı aydın ve politikacının destek verdiği Gül'e, aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders'in de destek çıkması üzerine, geçen hafta ailesi yazarı reddetmişti.

Ailesiyle birlikte yaşadığı evden uzaklaştırılan Lal Gül, aldığı tehditler nedeniyle şu anda gizli bir adreste kalıyor. Amsterdam polisi, çoğu isimsiz sosyal medya hesaplarından gönderilen tehdit mesajlarını inceliyor.

Polis, koruma altındaki yazarın, gerekmedikçe yaşadığı adresten ayrılmamasını istiyor.