ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi "Türkiye'deki özgür basın Erdoğan'ın baskısı altında köreliyor" başlıklı bir makale yayımladı. 

Türkiye'nin hapisteki gazeteci sayısı açısından Çin'i bile geride bıraktığına dikkat çekilen yazıda, "Tutuklamalar, sadece özgür basını susturma değil, ifade özgürlüğünü de susturma çabalarının en açık örneği. Aralarında Instagram hesabından Erdoğan'ı hicveden bir şiir paylaşıp 14 yıl hapis cezası alan eski Miss Turkey güzelinin de olduğu 3 binden fazla Türk, cumhurbaşkanına hakaretle suçlandı" denildi. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan gözaltı, tutuklamalara işaret edildi. Türkiye'de 150'den fazla medya organının kapatıldığına değinildi, 120’yi aşkın gazetecinin hapiste olduğuna vurgu yapıldı.

Cumhuriyet için "Türkiye'nin son büyük bağımsız yayını" ifadesinin kullanıldığı yazıda gazetemizin yazar ve yöneticilerinden 10 kişinin tutuklandığı hatırlatıldı. Bu çerçevede tutuklananlar arasında yer alan yazarlarımızdan Kadri Gürsel'in köşesinde kaleme aldığı Erdoğan’a işaretle sigarayı hicveden yazıyla “subliminal mesaj vermekle” suçlandığına da dikkat çekildi.


New York Times'ın ulaştığı AKP'nin kalemşörü Cem Küçük, "Türkiye'nin geriye kalan büyük gazetelerinin kapatılmasına gerek kalmadığını çünkü onların diz çöktüğünü" savundu. Cumhuriyet gazetesini yöneten Cumhuriyet Vakfı'nın kısa süre içinde Erdoğan'a yakın kişilere geçeceği iddiasını ortaya atan Küçük, "Ben bazı şeyleri öngörebiliyorum. Son üç yıldır yazıları gerçek çıkan tek gazeteci benim" dedi.


Cem Küçük, New York Times’ı yalanladı: Bunlar gerçekten alçak

Küçük, Twitter’daki hesabında, gazetenin, kendi ağzından yazdıklarını yalanlayarak haberi yapan gazeteciyi de ‘alçak’ ve‘sahtekar’ diye niteledi.

“NY Times benim söylediklerimin nerdeyse tamamını çarpıtarak operasyonel bir haber kurgulamıştır. Baştan sona yalan” diyen Küçük, şöyle devam etti: “Bu uydurma habere dair tek saniye ses kaydı gösteremezler.Ben böyle çarpıtma görmedim. Bunlar gerçekten alçak… Rod Nordland’in bu kadar büyük bir çarpıtma yapacağını tahmin etmezdim. Türk medyasında bu kadar büyük sahtekar yoktur…”

‘Cumhuriyet Atatürkçülerin gazetesidir’

Gazetenin haberinde, Küçük’ün Cumhuriyet gazetesinin yakın tarihte Erdoğan’a yakın bir grup tarafından alınacağını öne sürdüğü aktarılmıştı. ‘Şahin yazar’ böyle bir şey söylemediğini savunarak, “Cumhuriyet eğer hükümet gazetesi yapılırsa buna en çok ben karşı olurum. Baştan sona yalan bu. Nasıl bu kadar büyük yalan yazılabilir? Cumhuriyet’i Atatürk kurmuştur. Cumhuriyet Atatürkçülerin gazetesidir. Şu an Atatürk düşmanlarının elindedir. Bunu defalarca söyledim” dedi.

Küçük’ün bir itirazı da, haberde geçen, “Mesela ben Hürriyet’e istediğimi yaptırabilecek güce sahibim. Artı ülkeyi biz yönetiyoruz, halkı biz yönetiyoruz” sözüne oldu. Türkiye’yi biz yönetiyoruz’ benzeri tüm laflar yalandır” diyen Küçük, New York Times’ın ‘kirli bir oyun’ içinde olduğunu öne sürdü.