Komisyon son olarak, NSU üyelerinin 9 Haziran 2004 tarihinde Köln'ün Keup Caddesi'nde patlattığı çivili bomba olayına ilişkin tanıkları dinledi. 22 kişinin yaralandığı saldırının en önemli tanığı Ali Demir de dinlenenler arasındaydı. O tarihte Keup Caddesi Esnaf İnisiyatifi'nin Başkanı olan Ali Demir, patlama anında caddede iki sivil polis gördüğünü iddia etmişti.

“KEŞKE DAHA ÖNCE YAPILSAYDI”

Komisyonun 14. oturumunun ardından bir değerlendirme yapan SPD Meclis Grubu'nun NSU Araştırma Komisyonu Sözcüsü Andreas Kossiski, “Olay yerinin çok yakınında bulunan bir tanık olan  Ali Demir'i dinledik. Ali Demir, olay gününde yaşadıklarını çok açık ve etkileyici bir biçimde anlattı. Milletvekillerinin sorularını da kapsamlı şekilde cevaplandırdı” dedi.

Tanık Ali Demir ise milletvekillerinin soruşturmaya çok iyi hazırlanmış olmalarından dolayı memnuniyetini dile getirerek şöyle konuştu: “Araştırma komisyonunun eyalet bazında kurulması bizim için kazançtır. Bu bize olayların aydınlatılmasının ciddiye alındığını gösteriyor. Tabii gönül isterdi ki, araştırmalar bombalı saldırıdan bir ya da iki sene sonra yapılsın. Muhtemelen o zaman hatalı ifadelere dayanan suçlamalar olmazdı ve insanların karşılıklı güvenleri sarsılmazdı.”