Güvenlik güçleri kamyonu süren saldırganı vurarak etkisiz hale getirirken, saldırganın soygun ve hırsızlık suçlarından sabıkalı olan 31 yaşında Tunus kökenli Fransız olduğu belirtiliyor.

Nice kentinde saldırıda kullanılan kamyonda çok sayıda bomba, silah ve patlayıcı bulunduğu; saldırganın IŞİD üyesi olup olmadığı henüz kesinleşmediği belirtildi.

Fransa’nın Nice kentinde dün aksam düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarında, bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda 84 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını belirten Nice Valisi Adolphe Colrat, olayın terör saldırısı olduğunu ve vatandaşların  evden çıkmamalarını söyledi.

Nice kentinde düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına terör saldırısı damga vurdu. Promenade Des Anglais Caddesi'nde kutlamalar sürerken saat 22.30 sıralarında bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda, Fransızlar panik içinde kaçışarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bir görgü tanığının ifadesine göre kamyonla kalabalığa daldıktan sonra aracından inen şoförün elinde silahla rastgele ateş açtığı iddia edildi.