New York'ta imam olarak görev yapan Ahmet Yücetürk isimli erkek pedofili suçlamasıyla tutuklandı.

 New York’ta Uluslararası İslam Merkezi'nde imamlık yapan Ahmet Yücetürk, 14 yaşında olduğunu düşündüğü YouTube'daki bir sayfanın yöneticisi F.M.'ye onunla seks yapmak istediğini söyledi ve hafta sonu annesinin evde olup olmadığını sordu. Yücetürk ile bir buluşma ayarlayan sayfa yöneticisi F.M., buluşmaya gelen Yücetürk'ü kayda alarak olay yerine gelen polis ekiplerine teslim etti.

Yücetürk, YouTube'da “NYCreeps Spotlight” isimli kanalın yöneticilerinin ortaya çıkarmasıyla kız çocuklarına tecavüz girişiminde bulunmakla suçlanarak, gözaltına alındı.

Hollanda: İneğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi! Hollanda: İneğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi!

İddiaya göre, YouTube üzerinde kendilerini çocuk olarak gösteren sayfa yöneticileriyle uygunsuz konuşmalar yapan Yücetürk, 14 yaşındaki çocuğa seks teklifinde bulunduğu ve onunla buluşma planı yaptığı gerekçesi ile tutuklandı.

Mahkeme kayıtlarına göre, Yücetürk'ün mesajlarda, “Seni çok istiyorum, bu hafta sonu halledebilir miyiz?… Annen bu hafta sonu uzakta olacak mı?” dediği belirtilirken, yapmak istediği çeşitli seks eylemlerini tarif ettiği iddia edildi. Kayıtlara göre, Yücetürk'ün mesajlarında, "Seni sabunlayıp yıkamak istiyorum" dediği bildirildi.

Tutuklamanın ardından, polisler Yücetürk'ün, buluşma planı yaptıktan sonra F.M.'nin kendisine verdiği apartman kapısını çaldığını gösteren kamera görüntülerine ulaştı.

New York mahkemesi pazartesi günü tutuklanan Yücetürk'ün, 'reşit olmayan bir bireyle cinsel ilişkiye girme teşebbüsünde bulunmak' ve 'uygunsuz içerikli objeler kullanmak' ile beraber iki ayrı suçtan yargılandığını açıkladı.

Küçük yaştaki çocuklara yönelik cinsel istismarı önlemek amacıyla kurulan YouTube kanalının sahibi F.M. sayesinde yakalanan Yücetürk'ün, dört kız babası olduğu ortaya çıktı.

Ahmet Yücetürk’ü yakalatan F.M., çocukken cinsel istismara uğradığı için pedofilileri tuzağa düşürdüğünü ve bunun diğer çocukların başına gelmesini önlemek için bu şahısları yakalanmasını sağladığını belirti. F.M. ""Kapalı kapılar ardında ne yaptıklarını görmek gülünç ve onları birer birer alt etmekten zevk alıyorum" dedi.

New York mahkemesi tarafından tutuklandıktan sonra kefaletle serbest bırakılan imam Ahmet Yücetürk’ün, ocak ayında tekrar hâkim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.