Frankfurtter Rundschau gazetesinin haberinde Kassel Valisi Walter Lübcke cinayetini araştıran eyalet meclis komisyonu belgelerinde Seda Başay Yıldız’ın adresi ile kızının gittiği kreşin adres bilgileri bulunduğu belirtildi.

Haberde, Seda Başay Yıldız’a ait gizli kalması gereken bilgilerin aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partili üyeler tarafından da öğrenilmiş olduğu vurgulandı. Kendisinin de bu durumu gazete haberinden öğrendiğini belirten Yıldız, şunları söyledi:

“Daha önceleri bize ‘Adresiniz yakın çevrenizden yayılmış olabilir’ denmişti. Ancak bugün görüyoruz ki, gizli kalması gereken benim ve ailemin tüm adres bilgileri eyalet meclis üyelerinde var. Demek ki, çevremden yayılan bir bilgi yok. 2019’da ırkçı bir Alman tarafından öldürülen Vali Walter Lübcke cinayetiyle hiçbir ilgi ve alakam olmamasına rağmen ismimin araştırma komisyonunda geçmesine şaşırdım. Bunun hangi gerekçeyle yapıldığını bilmiyorum ama bu konuyu araştıracağım.”

Almanya’da 2000-2007 arasında 8’i Türkiye kökenli toplam 10 kişiyi katleden NSU terör örgütü davasının müdahil avukatlarından Seda Başay Yıldız’a ilk kez Ağustos 2018’de faksla ‘NSU 2.0’ imzasıyla ırkçı ve tehdit içerikli bir yazı gönderilmiş, bunun üzerine başlatılan inceleme kapsamında avukatın nüfus bilgilerine Frankfurt polis karakolundaki bir bilgisayardan bakıldığı tespit edilmişti.

Cevahir'i anlatan Aşkla Sana belgeseli Frankfurt'ta Cevahir'i anlatan Aşkla Sana belgeseli Frankfurt'ta

Yıldız’ın kimlik bilgilerine bakıldığı sırada bilgisayara erişimi bulunan polis memurlarının, internet üzerinden oluşturdukları grupta birbirlerine gamalı haç ve Hitler’in fotoğrafları ile yabancı düşmanlığı içeren mesajlar gönderdiği belirlenmiş, hakkında soruşturma başlatılan 6 polis geçici olarak görevden alınmıştı.

Yıldız’a ‘NSU 2.0’ imzasıyla tehdit mektubu gönderdiği öne sürülen bir kişi mayıs ayında Berlin’de tutuklanmıştı. Zanlının, Yıldız’ın adres bilgilerine nasıl ulaştığının tespit edilemediği açıklanmıştı. Seda Başay Yıldız, Münih’te görülen NSU terör örgütü davasında, 2000’de öldürülen Enver Şimşek’in ailesinin avukatlığını yapmıştı.