Aralarında SPD, Yeşiller, Sol Parti ve anarşist gruplar ile bir grup sığınmacının katıldığı yürüyüşe, 60 dernek ve kuruluş destek vererek pankartlarla katıldı.

İki bine yakın kitlenin sloganlar eşliğinde başladığı yürüyüş Odeonsplatz’a kadar devam etti.

Yürüyüşe sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri, her kültürden insanların yanı sıra SPD ve Yeşiller de destek verdi. Bu iki partiye üye milletvekilleri ve eski yöneticileri de kortej boyunca yeni uyum yasasını protesto etti.



11 GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI

Yürüyüşte 'siyah blok' olarak adlandırılan 300 kişilik otonom grubun "Hoşgeldin mülteci", "Bayern eyaleti Almanya'ya uyum sağlasın" ve "Yüksek Almanca konuşanlara para cezası verilsin" pankartları ile yürümeleri dikkat çekti. Otonom grup ile polisler arasında çıkan kısa süreli kargaşada 10 polisin hafif yaralandığı ve 11 göstericinin gözaltına alındığı açıklandı.



GÖÇMENLER MECLİSİ ÜYESİNDEN SERT ELEŞTİRİ

Münih Belediyesi Göçmenler Meclisi üyesi Nesrin Gül, “CSU’nun tasarladığı bu yasada, mültecilerin durumlarını ele alıp, yıllardır burada yaşayan diğer yabancı kökenli insanların uygulama içine dahil edilmeleri isteniyor. Mecburi uyum istiyorlar. Diğerlerinin kültürlerini yok sayıyorlar ya da sıraya koymuyorlar” dedi.

YASA KORKUTMA VE CEZALANDIRMA İÇERİKLİ

Münih Belediyesi Meclis üyesi Cumalı, “Bugüne kadar yapılabilecek en kötü yasa taslağı. Kesinlikle uyum yasası adını hak etmiyor. Teşvik yerine sadece cezalandırma ve korkutma politikası içeriyor. Bu da asla kabul edilemez. Bu yasa taslağı kesinlikle insan hak ve hürriyetlerine karşı hazırlanmış bir taslak” diye konuştu.