Protesto gösterisi “Her şey değişmeli – Savaşa ve Doğa Katliamına Hayır“ mottosuyla gerçekleştirildi. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, gençlik örgütü, parti ve sendika ‘NATO Güvenlik Konferansına karşı Platform’un organize ettiği protestoda yerini aldı. 

Protesto kapsamında binlerce kişi Karlsplatz Stachus’da bir araya geldi.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği (AGEB), Rojava Defend Komitesi ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) protesto öncesi yaptıkları çağrılarla, aktif bir şekilde konferansı protesto edeceklerini açıklamıştı. Bununla birlikte FİDEF, Partizan, MLKP, Emek ve Özgürlük Cephesi, MLPD, KON-MED gibi çok sayıda Türkiyeli kurum katıldı.

Yürüyüşte MLPD`nin korteji önünde YKP(ml), PARTİZAN ve AGEB birlikte yürüdüler.

Konuşmalarda “Savaş Örgütü NATO’ya hayır! Tüm uluslardan savaş karşıtlarını, NATO’yu ve saldırgan politikalarını protestoya çağırıyoruz“ vurgusu yapıldı. Bu yıl ayrıca dikkati çeken konu, savaşla birlikte ekolojik politakalarının da ön planda olmasıydı. Bu nedenle de, protesto çağrısı “Her şey değişmeli – Savaşa ve Doğa Katliamına Hayır!“ başlığıyla yapıldı.  

Karlsplatz Stauchus’taki başlangıç mitinginden sonra, şehir merkezinden geçen yürüyüş korteji Marienplatz’ta sona erdi.