Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, MHP’li Adana Karataş Belediyesi’nin olmayan mehter takımı ve dans grubundan göstererek yurt dışına gri pasaportla 30 kişi gönderdiğini, bunlardan 20'sinin ise geri dönmediğini söyledi.

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin bir proje kapsamında Almanya'nın Hannover kentine düzenlediği geziye katılan 45 kişiden 43'ünün ülkeye dönmemesi olayını kamuoyunun gündemine taşıyan Veli Ağbaba, bu kez de Adana Karataş ilçesinde yaşanan benzer bir olayı gündeme getirdi.

Ağbaba Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “MHP’li Adana Karataş Belediyesi ‘olmayan mehteran takımıyla’ insan kaçırmış. Gri pasaportla yurt dışına gönderilen 30 kişiden 20’si geri dönmemiş. Anlaşılan ‘Avrupa’ya vizesiz seyahat’ sözünü sadece kendilerine uygulamışlar.”

Ağbaba, İçişleri Bakanlığı Müfettişi Nail Atay'ın belediye meclisi üyesi bir isme ifade istemiyle yazdığı yazıyı da paylaştı.

ABD medyası: İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı ABD medyası: İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı’nın gri pasaportla skandalının ortaya çıkmasının ardından 29 Nisan’da aldığı soruşturma kararının ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP’li belediye başkanlarına yazı göndererek, uyarmış