Angela Merkel’in son Türkiye ziyaretinde gündeme gelen ortak kabine toplantılarının ilki önümüzdeki cuma günü Berlin’de gerçekleştirilecek.

Almanya hükümetinin bugüne kadar partner ülke olarak görülen Fransa, Polonya, Hollanda, İtalya, İspanya gibi AB ülkeleri yanında Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya ve İsrail ile düzenli aralıklarla yapılan Yüksek İşbirliği Konseyi toplantılarının bir benzeri haftaya Cuma günü Türkiye'den gelen heyet ile yapılacak.

Ortak kabine toplantısında Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Angela Merkel başkanlığında iki ülkenin bakanları biraraya gelecek. Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert’a göre toplantı gündeminin başında mülteci krizi ve terörle mücadele geliyor.

ALMANYA'DAN KİMLER KATILACAK?

Toplantıya Almanya Başbakanı Merkel’in yanı sıra Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller katılacak.

TÜRKİYE'DEN GELENLER

Türkiye'den ise toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Eftkan Ala, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yer alacak.

TARTIŞILACAK KONULAR

İstanbul Sultanahmet'te 10 Alman’ın hayatını kaybettiği IŞİD kaynaklı terör saldırısı ile Diyarbakır, Sur, Cizre ve Çınar'daki çatışmaların ve Avrupa'ya akın eden mülteciler sorununun toplantıda ele alınacağı belirtildi.