Hükümetteki koalisyonun büyük ortağı CDU'nun önde gelen isimlerinden eski Maliye Bakanı ve şimdi Federal Meclis Başkanı Wolfgan Schaeuble, Angela Merkel'in koronaya karşı önlemleri ‘ölüm-kalım meselesi’ olarak gerekçelendirmesine karşı çıktı.

SPD VE YEŞİLLERDEN DESTEK, KENDİ PARTİSİNDEN ELEŞTİRİ

Son anketlere göre Alman halkından yoğun destek bulan başbakan Merkel’e partisi içinden eleştiriler gelirken, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller’den (Bündnis 90/Die Grünen) destek gelmesi dikkat çekti.

ARD kanalında Anne Will açık oturumuna katılan SPD sağlık politikaları sözcüsü Karl Lauterbach, Merkel’in önlemlerdeki tavrının doğru olduğunu savundu. Lauterbach, “Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Daha fazla açılım talepleri zarar veriyor. Ben olsam okulları bile şimdi açmazdım” dedi.

Yeşiller Eş Başkanı Annalena Baerbock da “Adım adım gidilmesi doğru. Biz istisnai bir durum yaşıyoruz. Daha işin başındayız görüşünü paylaşıyorum” diye konuştu. Hür Demokrat Parti (FDP) lideri Christian Lindner de Merkel’ karşı daha fazla açılımı savundu. Lindner sağlık kapasitesinin artırıldığını, insanların gayet sorumlu davrandığını belirterek, “Şimdi farklı bir strateji izleyecek konumdayız” dedi.