Almanya'da 'Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la da görüşülsün' diyenlerin sayısı artıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ardından Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de 'Yardımcı olacaksa Esad'la konuşulmalı' açıklamasında bulundu.

Almanya'da haber kanalı n-tv'nin sorularını yanıtlayan Özdemir, Esad'la müzakere masasına oturmayı koşula bağladı. Cem Özdemir, "Hedef, Esad'ın dahil olmadığı bir geçiş hükümetinin kuruluşu olmalıdır" dedi.

MERKEL: GÖRÜŞMELERE BİRÇOK AKTÖR KATILMALI


Almanya Başbakanı Angela Merkel, iç savaşın sona erdirilmesi için Esad'la da görüşülmesi gerektiğini açıklamıştı. Merkel, savaşın sona erdirilmesi için yapılan görüşmelere birçok aktörün katılması gerektiğine işaret etmiş, görüşülmesi gereken aktörlerin arasında Suriye lideri Esad'ın da bulunduğunu vurgulamıştı. Merkel, İran ve Suudi Arabistan'la da konuşulması gerektiğini kaydetmişti.

'MÜLTECİLER FİKİR DEĞİŞİKLİĞİNE ZORLUYOR'

Tartışma Alman gazetelerinin bugünkü yorum sütunlarında da yankı buldu.

Frankfurter Rundschau'da yer alan yorumda, "Eğer askeri çözüm istenmiyorsa, tüm tarafların katılımı ile soruna bir çözüm bulunabileceğini anlamak için diplomasinin Einstein'ı olmaya gerek yok" ifadelerine yer veriliyor. Westfälische Nachrichten, mültecilerin içinde bulunduğu zorluk ve Suriye'dekilerin çaresizliğinin fikir değişikliğine zorladığına dikkat çekti.