AA Federal Meclis lokantasında gizli çektiği fotoğrafları ‘Terör Örgütü PYD/ PKK elebaşı Salih Müslim Almanya Federal Meclisi’nde başlığıyla servis etmişti.

Bild gazetesinde ‘ Erdoğan’ın gazetecileri Alman politikacıları casus gibi gözetliyor’ başlığıyla verilen haberde Sol Parti Milletvekillerinin AKP medyası tarafından teröristlere yardım edenler’  olarak görüldükleri ve Alman milletvekillerine karşı yine aynı basın tarafından kışkırtıcı haberler yapıldığı ifade edildi.

Haberde şöyle denildi. ‘ Bir Türk gazeteci ( fotoğrafı çeken Cüneyt Karadağ) Meclis'in yemekhanesinde çektiği fotoğrafları AKP medyasına iletmiştir. Star gazetesinde haber ‘ Almanya yine teröristler ile ilgileniyor’ şeklinde bir haber yazmıştır. AA tarafından sözkonusu görüşme milletvekillerinin teröristler ile buluşması olarak değerlendirilmiştir’ denildi.



SEVİM DAĞDELEN: ‘ HABERSİZ ÇEKMEK BASIN AHLAKINA HİÇ UYGUN DEĞİL’

Sol Parti Milletvekili Dağdelen Bild gazetesine verdiği demecinde Erdoğan’ın ajanlarının Federal Meclisin salonlarında dahi kendilerini adeta casus gibi gözlemlediklerini  ve onların resmen casusluk yaptıklarını belirterek izinsiz fotoğraf çekmenin basın ahlak kuralları ile uyuşmadığını ifade etti.

Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Heike Haensel ‘ Kim IŞİD’e karşı mücadele veriyorsa Almanya’da Erdoğan’ın askerleri ( köleleri) tarafından hedef gösterilmektedir. Erdoğan’ın  casuslarını  Federal Meclis’de durdurma zamanı gelmiştir’ dedi.

Sol Partili Milletvekilleri konuyu Meclis Başkanı Norbert Lammert’e iletti. Salih Müslüm’in Sol Parti Meclis Grubu tarafından resmi olarak karşılandığı belirtiliyor.