Aralık ayında lösemi hastası olduğunu öğrenmesinin ardından, Münster Üniversite hastanesinde tedavi görmeye başlayan Hatice Özyurt’a umut olmak isteyen Lünen ve çevresinde yaşayan duyarlı vatandaşlar,verdikleri kan örnekleri ile uygun kemik iliğinin bulunması için seferber oldu.

REKOR KATILIM

Hatice Özyurt’un arkadaşlarının girişimleri sonucu Alman Kemik İliği Bankası DKMS tarafından gerçekleştirilen doku tiplemesine, rekor düzeyde katılım oldu. Vatandaşların adeta kuyruk oluşturduğu beş saat içerisinde tam bin 868 kişinin kan örneği verdi. Kampanyada, dernek ve duyarlı vatandaşlar tarafından getirilen yiyecek ve içecek satışından ise bin 430 Euro bağış toplandı.

TÜRKİYE KÖKENLİ BAĞIŞÇI SAYISI 120 BİNİ GEÇTİ

DKMS’in 2006 yılından bu tarafa Türkiye kökenlilere yönelik, bağışçı olmaları için kampanyalar düzenlendiğini kaydeden DKMS görevlisi Demet Kaygusuz, 5 milyon kayıtlı verici ile dünyanın en büyük kemik iliği bankası olan Alman Kemik İliği Bankası’nda kayıtlı Türk kökenlilrin sayısının 120 bini geçtiğini söyledi.

HÂLÂ GEREKSİZ TEDİRGİNLİK YAŞANIYOR

Türkiye kökenliler arasında verici olma konusunda bilgi eksikliğinden kaynaklanan hala gereksiz bir tedirginlik içinde olanların bulunduğuna dikkati çeken Demet Kaygusuz, “Başarılı kampanyalara imza attık. Ancak üzülerek görüyorum ki, insanlarımız hala tedirgin. Kemik iliği bağışı denildiğinde ir korku, bir kuşku oluşuyor. Buna hiç gerek yok. Bugünki tıbbi standartlarda bağışçı için herhangi bir tehlike, yan etki yok. Kemik iliği ile omurilik karıştırılıyor, bel ile hiçbir ilişkisi yok. Kan kanseri olan insanlar hayat mücadelesi verirken, bilgi eksikliğinden kaynaklanan korku ve endişeden dolayı kök hücre vericisi olmaktan vazgeçmeyin” diyerek, Türk kökenlileri doku tipleme kampanyalarına daha fazla katılmaya çağırdı.

Hatice Özyurt, hastanede tedavisi sürdüğü için, kendisi adına düzenlenen kampanyaya katılamadı. iki ay öncesine kadar normal bir yaşam sürerken, Aralık ayında lösemi hastası olduğunu öğrenmesiyle hayatı bir anda değişen Hatice Özyurt’un, en büyüğü 11 olmak üzere, 4 ve 1 yaşlarında üç çocuğu bulunuyor.