İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşmek üzere Londra'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık binası çıkışında arabasının önü göstericiler tarafından kesildi. Ellerinde "Soykırıma hayır", "Katil Davutoğlu" dövizleri bulunan eylemcilere müdahale eden polis, ikisi çocuk olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldı.

İNGİLTERE İLE MÜKEMMEL İŞBİRLİĞİ



Görüşmenin başlangıcında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Londra'da yoğun temaslarda bulunduklarını belirterek, Türkiye ile İngiltere arasındaki 'mükemmel işbirliğine' dikkat çekti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2015 yılında, 15 milyar dolara ulaştığını ifade eden Davutoğlu, terörle mücadele konusunda da işbirliği yapılacağını aktardı.

PROTESTO EDİLDİ ARKA KAPIDAN AYRILDI



Göstericilerden elinde taşıdığı "Katil Davutoğlu" döviziyle birlikte ikisi çocuk olmak üzere 5 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Bu sırada yüzlerce gösterici tarafından protesto edilen Davutoğlu ön kapıdan çıkamayarak arka kapıdan ayrılmak zorunda kaldı.

SOSYAL MEDYADA 'FAŞO DAVUT'A GÖNDER' MESAJI

Gösteri devam ederken çekilen bir videoda protesto eden grubu cep telefonuna kaydeden bir başbakanlık korumasına yaklaşan genç bir kişi, kendisini de videoya alarak, "Davutoğlu'nun koruması" ifadelerini kullanıyor. Korumanın herhangi bir müdahalede bulunamadığı videoda, genç kişi, "Burası İngiltere. Sizin faşist Türkiye değil burası. Biz burada istediğimizi yaparız. Faşo Davut'a göndersene onu" diyor. Bu sırada biran gence bakan ve Davutoğlu'nun koruması olduğu iddia edilen kişi cep telefonuyla kayde devam ediyor.