AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point Dergisi’nin Yayın Yönetmeni Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili Erdoğan adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği 11 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Le Point dergisinin 24 Ekim'deki sayısının kapağında Erdoğan'ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edildiği belirtildi. Dilekçede, şüphelilerin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen “Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçunu işlediği bildirildi. 

LE POINT'IN DİREKTÖRÜ KAPAĞI ANLATTI

Fransa’nın Le Point Dergisi Yayın Direktörü Etienne Gernelle, neden kapakta Erdoğan’ın fotoğrafını kullanarak, “Soykırımcı” başlığı attıklarını anlattı. Gernelle, şunları kaydetti: “Bu daha önce 2018’de Afrin’de yaşandı ve son haftalarda yeniden başladı. Kuzey Suriye’de Erdoğan, ittifakları olan IŞİD ve El Kaide çetelerinin desteğiyle etnik temizlik tekrar başlattı. Orada bu çeteler Erdoğan’ın kirli işlerini yapıyor, yani yargısız infazlar gerçekleştiriyor. Köyler boşaltılıyor. Bu dayanılmaz bir durum ve bizlerde bu hafta Le Point dergisinde röportajlarla, analizlerle, anketlerle yaşananları anlatmaya çalışıyoruz. Orada şu an yaşananlar utanç verici. Dergimiz yine Erdoğan’ın Fransa’daki Türkiyeli toplumun bir kısmını bu politikalar çerçevesinde nasıl etkilediği konusunda dikkat çekiyor. Artık gözlerimiz açma zamanı geldi.”