Almanya'nın birçok şehrinde düzenlenen gösterilerle TSK'nın Afrin'e yönelik "Zeytindalı Operasyonu" adlı saldırısı protesto edildi.

Aralarında Hamburg, Hannover, Frankfurt, Berlin, Mannheim, Düsseldorf, Duisburg ve Bielefeld'in de bulunduğu kentlerde binlerce Kürt sokaklara çıkarak TSK'nin Afrine yönelik saldırısını kadınlı erkekli prootesto etti.

'MERKEL FİNASE EDİYOR, ERDOĞAN BOMBALIYOR' SLOGANLARI

Sık sık "Afrin'e özgürlük" sloganlarının Kürtçe, Türkçe ve Almanca atıldığı gösterilerde, "Katil Erdoğan, Terörist Erdoğan" ve "Merkel finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor" ile "Katil Putin" sloganları dikkat çekti.

Pollisin yoğun güvenlik önlemleri aldığıHamburg'da Merkez TrenIistasyonu önünde başlayan, Rus ve Türk Konsolosluklari önünde son bulan gösteriye, genellikle gençlerin katılım sağlaması dikkat çekti. 

AJANSLAR: TSK AFRİN'E YAKLAŞTI

Zeytin Dalı operasyonuna ÖSO ile devam eden Türk ordusunun Afrin'e yaklaştığı bildirildi. 

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Zeytin Dalı Harekatı'na devam eden Türk ordusunun Afrin'i çevreleyen köylerde kontrolü ele geçirmeyi sürdürdüğü ve kent merkezine birkaç kilometreye kadar yaklaştığı belirtildi. Türk ordusu ve ÖSO'nun Afrin kent merkezini çevreleyen tepelere konuşlandığı kaydedildi.

Harekat kapsamında Azez ile Afrin arasındaki bölgede bulunan çok sayıda köyün yoğun çatışmaların ardından ele geçirildiği belirtiliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Cumartesi günü AKP'nin Mersin İl Kongresi'nde Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalar yaptı.

Türk ordusunun Afrin'e ilerleyişinin devam ettiğini belirten Erdoğan, "Burada terör koridoru oluşturmak istediler. 'Biz buna müsaade etmeyeceğiz' dedik, 'yanlış yapıyorsunuz' dedik. Fakat dinlemediler, zannettiler ki laf ola beri gele. Bunlar Türk'ü bilmiyor, bunlar Türk milletini bilmiyor, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bilmiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin "Zeytin Dalı" adını verdiği askeri harekat, 20 Ocak tarihinde başlamıştı.