Hamburg Senatosu sözcüsü Dr. Ruben Quaas Türkçe dilinde de korona virüsü ile ilgili bilgiler olduğunun altını çizerek yazılı bir basın bildirisi yayınladı.

Basın açıklamasında şöyle denildi: Sevgili Hamburglular, Korona virüsünün yayılmasını engellemek için alınan önlemler kentimizin günlük hayatını temelden değiştirdi. Anadili Almanca olmayan Hamburgluların kapsamlı biçimde bilgilenmeleri için Korona virüsüne ilişkin soru ve cevapların pek çoğu birçok dile çevrildi. Bu sürekli güncellenen bilgileri aşağıdaki internet adresinde bulabilirsiniz: https://www.hamburg.de/faq-tuerkisch/

Bu bilgilerin kendi dillerinde tercümesini kullanmak isteyenlerin bunlardan haberdar olması bizim için çok önemlidir. Bunun için sizin yardımınızı rica ediyoruz. Verdiğimiz bu internet linkini kontak içinde olduǧunuz insanlara iletirseniz sizlere çok müteşekkir oluruz. Korona virüsünün yayılmasını engellemek için Hamburg’da hangi önlemler kararlaştırıldı? Bunlar benim için, ailem ve işyerim için ne anlama geliyor?

Bilgiler, sorular ve cevaplar için şu sayfaya bakabilirsiniz: https://www.hamburg.de/faq-tuerkisch/ "

Emine SONUGÜR / HAMBURG