Emine SONUGÜR / HAMBURG

Almanya'nın birçok eyaletinde seks işçiliği korona salgını gerekçesi ile Ağustos ayının sonuna kadar tamamen yasak. Ancak bu tarihin uzatılabileceği kaydedildi.

Seks işçilerine getirilen yasağa karşı, Hamburg'taki Herbertstrasse'de 500 kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenlendi.

Gösteriye Almanya'nın her yerinden seks işçileri katıldığı açıklandı. Protesto gösterisinde Nadine isimli bir seks işçisi, "Bize bebek gibi davranma" talebini öne çıkartarak "Biz insanız ve böyle de muamele görmek ve normal çalışmak istiyoruz." dedi.

Eğlence merkezinin önde gelen ismi Olivia Jones: "Çeşitliliğimiz risk altında"

St. Pauli-Grande-Dame olarak tanınan Olivia Jones. "Seks işçileri olmadan bölgeyi ve Hamburg'u hayal edemezdiniz. Sosyal yardımlar ve temel emeklilik maaşları ile çaresizlik içinde yaşayan birçok insan tanıyorum. Perspektifleri yok, yardıma ve ilgiye ihtiyaçları var" diyor.

'Politikacılar yıllarca düzenli müşterimizdi. Şimdi bizi tanımıyorsunuz'

Olivia Jones, “Barlar tekrar açıldı, konuklar ve turistler geri geliyor. Eksik olan canlı müzik, kulüpler ve elbette ki seks işçileri. Aksi takdirde çeşitliliğimiz risk altında" açıklamasında bulunarak korona öncesi genelevlerde çalışanlarına destek çıktı.

Gösteride taşınan dövizlerden birinde "Ben tekrar geneleve gitmek istiyorum" yazıyordu. St. Pauli semtinde gercekleşen gösteride 27 yıl önce mesleğine Hamburg'da başladığını ifade eden bir kadın, "Kuaförler, masaj ve fitness stüdyoları, yüzme havuzları ile dövme yapan yerler açık olmasına rağmen, bizim çalışmamıza izin verilmiyor. Artık bize uygulanan yasağı kabul edemeyiz " diyerek korona yasaklarına karşı çıktı.

Korona fahişeleri yasadışılığa zorlar

Gerçek şu ki, fahişeler kendilerini siyasiler tarafından terk edilmiş gibi hissediyorlar. Seks işçilerinin haftalar öncesinden bir hijyen konsepti oluşturdukları, buna göre fahişe ile müşteri arasında bire bir temas sağlayan, maske gereksinimi, bölme duvarları ve mesafe kurallarını içeren bilgileri federal hükümete gönderdikleri, hükümet kanadından ise olumlu bir yanıt gelmediği açıklandı. 

KORONA SALGINI ÖNCESİ SEKS TURLARI DÜZENLENİRDİ

Korona krizine kadar Almanya’daki en ünlü seks turları Hamburg’da düzenlenirdi. Rehberli turlarla, erotik şovları, seks ve gece hayatıyla ünlü St. Pauli semtinin "günah yolu" olarak adlandırılan Reeperbahn turistlere gezdirilirdi. Şehir turlarında mutlaka "seks" konulu bir etkinliğe yer verilirdi. Tüm bunlar Almanya genelinde korona salgını sonrası yasaklandı.

Fotos: Günter Zint