Haber Merkezi

Almanya'nın Köln kentine futbol fanatiği Alman Holiganlar (HoGeSa) " Almanya'yı savunmak için" adı altında düzenledikleri bir gösteriyle radikal islamci Selefiler ile bugün (Pazar) saat 15:00 de karşı karşıya gelecekler. Köln polisinin verdiği bilgiye göre, Köln Breslauer Platz'de yapılacağı açıklanan yürüyüşe 5 bin Holiganın (polis tahminlerine göre bin, bin yüz arası) geleceğinin tahmin edildiği açıklandı. Günler önceden sosyal medya üzerinden duyurusu yapılan Selefilerin düzenleyecekleri miting, Alman Holiganlar tarafından protesto edilecek. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı şehire, Almayan'nın çeştili şehirlerinden göstericilerin katılacağı duyuruldu.  

ALMANYA'DA SELEFİLERİN SAYISINDA CİDDI ARTIŞ VAR

Federal Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı Hans-Georg Maassen’in verdiği bilgilere göre, bir kaç yıl önce 2 bin 300 civarında olan Selefilerin sayısı, şu anda 6 bin 300’ü buldu. Maassen, Selefilerin sayısının yıl sonunda 7 bini bulmasını beklediklerini açıkladı.

DURUM ENDİŞE VERİCİ

RBB Radyosu’na  yaptığı açıklamada, Selefilerin sayısındaki hızlı artışı “endişe verici” olarak nitelendiren Hans-Georg Maassen, Selefilerin özellikle gençleri hedef aldığını söyledi. Müslüman, göçmen kökenli, okul ve meslek hayatının yanı sıra sosyal yaşamda da başarılı olamayan erkek çocuklarının Selefilerin hedefinde bulunduğunu kaydeden Maassen, ergenlik dönemindeki gençlerin tuzağa düşürüldüğü uyarısında bulundu.

Alman makamları, Irak ve Suriye’de savaşmak üzere, Almanya’dan IŞİD ve diğer aşırı dinci örgütlerin saflarına katılan militanların sayısını var olandan daha az göstermiş olabilir. Bugüne kadar resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalarda, IŞİD’e katılan militanların sayısının 450 civarında olduğu bildiriliyordu. Oysa sayının bundan çok daha fazla olduğu belirtiliyor.

ALMAN İSTİHBARATI BİLİNÇİ OLARAK SELEFİ SAYISINI GİZLEDİ Mİ?

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesinin güvenlik makamlarına dayanarak verdiği habere göre, Almanya’dan giden aşırı dincilerin sayısı bin 800’ü buluyor. Gazeteye konuşan ve adı açıklanmayan Anayasayı Koruma Teşkilatı üyesi, gerçek sayılara ulaşmak için, resmi olarak açıklanan sayıları dörtle çarpmak gerektiğinin belirtiyor. Bin 800 sayısına, Selefilere yönelik yapılan yeni bir analiz ve örgüt yapısına dair bilgiler ışığında ulaşıldığı belirtiliyor.

Alman makamları tarafından bugüne kadar yapılan açıklamalarda, IŞİD’e katılanların sayısı 450 olarak belirtiliyordu. 150 kadar militanın Almanya’ya döndüğü, 8 kadarının ise canlı bomba olarak intihar eylemine katıldığı ifade ediliyordu.