Öte yandan Frank S.'in İnternet'te yabancı düşmanı yazılar yazdığı belirtildi. Saldırıdan sonra direnmeden polise teslim olan saldırgan, polisteki ilk ifadesinde de Almanya'nın mülteci politikasını eleştiren ifadeler kullandı. Polis, saldırganın Köln'deki evinde arama yaparak bilgisayarına ve bazı belgelere el koydu. 

Köln'de 18 Ekim Pazar günü yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden bir gün önce gerçekleşen saldırıyla ilgili bir detay da, saldırganın olayda avcı bıçağı olarak tabir edilen iki bıçak kullandığı yönünde. Savcı, saldırganın ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespitini istedi.

Köln Üniversitesi Kliniği ise, saldırıda yemek borusu hasar gören Reker'in hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini verdi. Seçimde en güçlü iki adaydan biri olan Bağımsız Aday Henriette Reker, oyunu hastanedeki yoğun bakım odasında kullanacak.

17 Ekim Cumartesi günü saat 09.04'de gerçekleşen saldırıdan sonra tüm partiler seçim çalışmalarını durdurmuştu. Yine gün boyunca siyasi çevrelerden saldırıyı kınayan açıklamalar yapıldı. Pazar akşamı seçim sonuçları belli olduğunda da Köln Belediyesi'nde herhangi bir kutlama yapılmayacağı bildirildi.

Saldırıda Henriette Reker'in dışında, biri ağır 4 yaralının tedavileri de sürüyor. 

Köln Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Henriette Reker, seçim kampanyası süresince göçmenlere sıcak mesajlar vermiş, mültecilere yardım kampanyalarına aktif destek sunmuştu.