Yeşiller Bern Kanton Milletvekili Haşim Sancar, BastA / Yeşil Birlik Basel Milletvekili Sibel Arslan ile SP Basel Milletvekili Mustafa Atıcı'nın başlattıkları girişim sonucu, İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ve Bern Türk Büyükelcisi Mahmut Tuğrul Gücük ile konuya yönelik görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

İsviçre'de Kanton ve Belediye meclislerinde aktiv olan Türkiye kökenli üç milletvekili, resmi yetkililerle görüşmelerinde İsviçre'de yaşayan Türk ve Kürt kökenli göçmenlerin kaygılarını dile getirdiklerini ifade ederek,  Türkiye'de barış görüşmelerinin tekrar başlatılmasına dikkat çektiklerini aktardılar.

İSVİÇRE DIŞİŞLERİ BAKANI VE TÜRK BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜLER


      Haşim Sancar                         Sibel Arslan                        Mustafa Atıcı

"Türkiye'de tekrar barış görüşmelerine başlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu isteğimizi dile getirerek bir çağrıda bulunuyoruz"
şeklindeki açıklamada, 10 Eylül günü Yeşiller Bern Kanton Milletvekili Haşim Sancar, BastA/ Yeşil Basel Milletvekili Sibel Arslan ve SP Basel Milletvekili Mustafa Atıcı, 
İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ve Bern Türk Büyükelçisi Mahmut Tuğrul Gücük ile konuya yönelik görüşmede bulundukları ifade edildi. Heyet adına yapılan açıklamada, "Türkiye'deki savaş ortamından duyulan kaygıyı dile getirdik" denildi.

Görüşmeye Federal Meclis Parlamenteri Yvonne Gilli (Yeşiller) ile Carlo Sommaruga'un da (SP) eşlik ettiği belirtildi.