Aydan Özoğuz‘dan Olaf Scholz anımsaması

Yeni seçilen Alman Parlamentosunda Başkan yardımcılığını üstlenen Türkiye kökenli Hamburg Milletvekili Aydan Özoğuz sosyal medya hesabından yeni Başbakan Olaf Scholz ile olan tanışmalarını takipçilerine şöyle anlattı; ‘’ Bundan tam 20 yıl önce, Olaf Scholz Hamburg’ta siyasete girmem için bana teklifte bulundu. Ben de bunu kabul ettim. O zaman kendisiyle bizim göçmenlerin toplumsal yaşama katılımı, vatandaşlık hukuku ve Almanya'da kültürel çeşitliliğin ne anlama geldiğini tartıştık. Belki her zaman aynı fikirde, görüşte değildik, ancak Olaf Scholz'u gerçekten suçlayamayacağınız bir şey var: çok dikkatli iyi bir dinleyici olması. Ben bugün Federal Meclis’ te Başkan Yardımcısıyım ve Olaf Scholz'u Federal Şansölye olarak seçtim. Çember biraz daralıyor. Koalisyon anlaşmamızda, diğer önemli konuların yanı sıra, Vatandaşlık – Alman vatandaşlığına geçiş kanununun modernizasyonu var ve göçten sorumlu birimin bile adı değişti ve artık Katılım ismini taşıyor. Uzun bir yol katettik - acı deneyimlerle dolu. Ama buna değdi!. Hepimize ve özellikle yeni kabine üyelerine, bakanlara önlerindeki zorlu görevlerinde bol güç, kuvvet ve başarılar diliyorum‘‘ dedi.

Göçmen siyasetçilerin Bakanlıklarda Müsteşar olması sevindirici bir gelişme

Aydan Özoğuz’un Federal Meclis Başkan Vekilliğinin, Cem Özdemir’inde Tarım ve Gıda Bakanı olmasının yanısıra gençleşen yeni Alman Parlamentosunda, Hükümetinde Almanya’ da doğan ya da büyüyen 3 Türkiye ve 1 Irak kökenli 4 Federal milletvekili aşağıda görüleceği üzere önemli Müsteşarlıklara atanmış bulunuyor.

Reem Alabali-Radovan (Schwerin): Başbakanlık bünyesindeki -Federal Hükümetin göçmenler ve uyum sorumlusu olarak- Devlet bakanlığı’na.( Irak-Süryani kökenli)

Mahmut Özdemir (Duisburg): İçişleri Bakanlığı Müsteşarı.

Cansel Kızıltepe (Berlin): İmar ve İskan Bakanlığı Müsteşarı.

Ekin Deligöz (Neu-Ulm): Aile Bakanlığı Müsteşarı

Bu atamalar Almanya‘nın artık bir göç ülkesi olduğunu en üst perdeden gösteriyor veya görünür kılıyor. Bu da burada yaşayan biz göçmenler açısından sevindirici bir gelişme.

Apple’dan kullanıcılara casus yazılım uyarısı Apple’dan kullanıcılara casus yazılım uyarısı

Mehmet TANLI