Alman medyasındaki haberlere göre, Alman güvenlik birimleri, Almanya'da Gülen yapılanması mensuplarına bir saldırı planlanıp planlamadığını incelemeye aldı.

Alman haber ajansı dpa'nın güvenlik çevrelerinden edindiği bilgiye göre, saldırı planlandığı şüphesinin bulunduğu, ancak henüz kesinlik kazanmadığı belirtildi.

Söz konusu haberlerde, bir hafta önce Düsseldorf'ta bir otelde güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada, 40 yaşındaki bir Türk'ün kaldığı odada tabancanın yanı sıra gerçek mermi ve bir isim listesi bulunduğu belirtildi. Listede ismi geçen kişilerin polis tarafından uyarıldığı açıklandı. Spiegel, şüphelinin banka hesabına yüksek miktarda para havale edildiğinin tespit edildiğini yazdı.

Deutsche Welle'nin aktardığı haberde arama sırasında bulunan isim listesinde Gülen yapılanmasına mensup kişiler ve bu kişilere ait bilgilerin bulunduğunu bildirdi. Öte yandan, arama sırasında bulunan mühimmatın poliste kaygı yarattığı, el konulan tabanca ile mermilerin birbirine uymadığı ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Düsseldorf Savcılığı ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Polis tarafından 18 Eylül'de yapılan açıklamada, Düsseldorf Oberbilk'te bir otelde şüphe ile yapılan arama sonucu bir odada tabanca bulunduğu ve 40 yaşındaki Türk'ün gözaltına alındığı belirtilmişti. Özel tim ekiplerinin de yer aldığı arama sırasında önlem olarak oteldeki 550 müşteri ve personelin tahliye edildiği kaydedildi. (Kaynak: DW, dpa/JD, BK)

Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor