DİHA'dan Nazım Daştan'ın haberine göre; Elbeyli'de oturan ve "IŞİD'e kuryelik yaptığını gizlemeyen" Yusuf Özkan, IŞİD-Türkiye ilişkilerini ve sevkiyatın örgüte destek amaçlı olduğunu iddia ediyor.

"SINIR HATTINDA GEÇİŞ AĞI OLUŞTURULDU"

"Kurye" olduğu öne sürülen Yusuf Özkan, IŞİD'in sınırı rahatlıkla geçtiğini ifade ediyor.  IŞİD'e olan sempatisini de anlatan Özkan, dininin İslam olduğunu, IŞİD'in de Allah, Kur-an ve namaz adına yola çıktığını ileri sürüyor.

IŞİD'in yanına çok rahat gidip geldiğini söyleyen Özkan, örgütün halkla bütünleştiğini iddia ediyor. IŞİD'in kimsenin kafasını kesmediğini, sadece PKK'lilerin kafasını kestiğini ileri süren Özkan, IŞİD'e katılmak için gelen üyelerin örgütün hakim olduğu alanlara götürebilmek için sınır hattında bir geçiş ağı oluşturduklarını ve bunun yok olmaması için çabaladıklarını aktarıyor.

"IŞİD SİVİLLERİ KALKAN YAPIYOR"

IŞİD'in Çobanbey'i işgal ettiği dönemde kafalarını keserek katlettiği 23 Türkmen'in örgüt tarafından öldürülmediğini ileri süren Özkan, Türkmen katliamını o dönemde bölgede hiçbir gücü bulunmayan Esad rejimine mal ediyor. Esad'ın bölgenin hepsini bombaladığını ifade eden Özkan, "Eğer Esad 'Ben çekildim halkım, siz kimi istiyorsanız onu seçin' deseydi, halk ölçer, tartar eğer istese Esad yine başa geçebilirdi. Fakat öyle yapmadı" diyor.

"Bir gün gelecek dünyanın sorumlusu IŞİD olacak" diyerek, örgüte sevdasını açık açık dile getiren Özkan,"IŞİD belli kişilerin kafasını kesiyor. Kürtlerin bazıları yerinde durmuyor. IŞİD neden aydın Kürtlere bir şey demiyor? Herkes uyduruyor. Ben içlerine girdim, gezdim. Onlarla arkadaşlık yaptım. IŞİD'in olduğu yeri kimse bombalayamaz, çünkü oraların hepsi halk ile doludur" diyerek, IŞİD'in sivilleri kalkan olarak kullandığını da doğrulamış oluyor.

IŞİD KOMUTANI: ASKER GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURDU

Önceden rejim muhalifi olduğunu, ancak şimdi IŞİD'li olduğunu belirtmekte sakınca görmeyen Özkan, IŞİD'in Türkiye için bir tehdit olmadığını ve hiçbir koşulda saldırmayacağını savunuyor.

Özkan, IŞİD komutanları ile yaptığı mülakatları ise şöyle anlatıyor:

"Bizim akrabalarımızın Elbeyli'de 45 köyü var. Ben gidip IŞİD'in bölge sorumlusu ile görüştüm. 'Senin ve akrabalarının hepsinin başımın üstünde yeri vardır' dedi. Komutanların hepsi Türk'tü. 'Sakın asker ile karşı karşıya gelmeyin' dedim. Bana 'Biz o kadar cahil değiliz. Asker ile nasıl karşı karşıya gelebiliriz. Onlar bizim vatani görevimiz için bekliyorlar. Aramızda güvenli bir bölge oluşturmuşlar. Ne kimsenin o tarafa, ne de bu tarafa geçmesine izin vermiyorlar' cevabını verdi. Onlar ile Türkiye arasında farklı kimseyi göremezsiniz."