Süheyla Kaplan

Almanya'da bugün yayınlanan birçok gazetede manşetten verilen haberde IŞİD'in arka bahçesi konumundaki Selefiler'in faaliyetlerinin okul çağındaki gençleri etkileme amaçlı olduğuna dikkat çekildi.


Haberlere göre, Alman Anayasayı Koruma Dairesi on sekiz ( 18 ila 21) öğrenciyi 'radikal selefi gruplar' olarak kademelendirdi. Aşırı islamcılar yeni sempatizan kazanmak için özellikle okul çağındaki çocukları etkilemeye çalışıyorlar ve okul bölgelerinde propaganda yapıyorlar.



Gazetelerde yer alan haberlerde son iki yıl içerisinde henüz 18 yaşını doldurmamış beş çocuk, bu yıl içerisinde ise iki çocuğun Suriye'ye cihat için gittiği yazıldı. Selefilerin şehirlerin işlek caddelerinde 'ücretsiz Kuran dağıtma' aksiyonunda özellikle genç ve çocukların beyinlerini yıkamaya çalıştıkları belirtildi .

Alman Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Milletvekili Karin Prien, cihat için savaşmaya giden çocuk ya da gençlerin selefilerin sokaklarda, caddelerde yaptıkları propagandadan etkilendiklerini belirterek, hükümet tarafından bu tür aksiyonları engellemeye yönelik çalışmaları yetersiz bulduğunu söyledi.

Krien ayrıca, şiddeti esas alan dinci motifteki he türlü propaganda çalışmalarına karşı esaslı bir kampanya yürütülmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.