Ezidi Gelişim Partisi'nin yaptığı yazılı açıklamada, öldürülenlerin Musul'a yakın Telafer bölgesindeki 300 Ezidi rehine olduğu ifade edildi.

Iraklı ve Ezidi yetkililer, IŞİD'in Musul'da rehin tuttuğu 300 Ezidi'yi Cuma günü öldürdüğünü söyledi. Ezidi Gelişim Partisi'nin yaptığı yazılı açıklamada, öldürülenlerin Musul'a yakın Telafer bölgesindeki 300 Ezidi rehine olduğu ifade edildi. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usama el-Nuceyfi, yaşananları "dehşet verici ve barbarca" olarak tanımladı. Geçen yıl binlerce Ezidi, IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) tarafından kaçırılmıştı.

BBC Orta Doğu editörü Alan Johnston, 300 Ezidi'nin neden öldürüldüğü ya da nasıl öldürüldüğü konusunda bir bilginin bulunmadığını söylüyor. Kaçırılan Ezidilerin çoğunun Musul'da tutulduğu bildiriliyordu. IŞİD, farklı inançları nedeniyle Ezidileri "kafirler" olarak görüyor. Geçen yıl Sincar'daki binlerce Ezidi, IŞİD baskını üzerine Federal Kürdistan’a sığınmış, yüzlercesi öldürülürken, kaçırılan Ezidi kadınlar seks kölesi olarak satılmıştı. BBC