Almanya'nın Hamburg kentinde İslamcı terör örgütü (IŞİD) üyelerine destek verdiği gerekçesiyle yakalanan 40 yaşındaki Türkiye kökenli Alman vatandaşı Songül G., iki küçük çocukla yaşadığı ve evine mobilya döşemediği 'evini hemen terk edecekmiş' gibi yaşadığı ortaya çıktı.

Düzenlenen baskınla yakalanmıştı

Hamburg'un Eimsbüttel semtine bağlı Kieler Strasse'de Mc Donalds karşısındaki bir daireye düzenlenen operasyonla evinde yakalanan İslamcı terör örgütü (IŞİD) üyelerine destek verdiği gerekçesiyle tutuklanan 40 yaşında Songül G.'nin evi didik didik arandı. Saga / GWG'e ait yeni binalardan birinde iki odalı daireye bu yılın Ağustos ayı başında taşınan şüphelinin 'kalıcı değil bir haber üzerine hemen gidecekmiş' gibi yaşadığı belirlendiği ifade edildi.

İKİ ÇOCUKLA OTURUYORDU

Terör yardımcısı zanlı Songül G.'nin iki küçük erkek çocukla oturduğu dairede Ağustos ayının başında taşınmasına rağmen evin bir odasında bir yatak, bir ütü masası, balkonda moloz, harç artıkları dışında bir şey olmadığı görüldüğüne dikkat çekildi. Masa, sandalye, koltuk, yatak gibi mobilya döşenmediği görüldüğü gibi devamlı oturma niyeti olmadığı tahmin edilirken, oturmak için konut olarak çok 'garip' olduğuna vurgu yapıldı.

TANINMIŞ BİE DİREKSİYON KURSU ARACI İLE GELİYORDU

Yan yana olan balkonların arasına duvar çekip görülmemesini istediği belirtilen Bremen doğumlu Songül G.'nin, 58 yaşındaki ismini vermeyen Alman komşusu, “Küçük ve narin bir kadındı. Devamlı başörtüsü takar kendi halinde yaşardı ve ziyaretçisinin geldiğini de görmedim. Terörü desteklediğine inanamıyorum şaşkınım” derken, başka bir komşusu ise, “Kendisine bazen rastladığımda çok hoşgörülü, bir kişiliği vardı. Ama aylar önce taşınmasına rağmen mobilya gelmemesi garibime gitmişti” açıklamasında bulunuyor. Avrupa Postası'na konuşan bir başka komşusu ise Songül G.'nin kendisine nereli olduğunu, ne işle uğraştığını sorduğunu açıkladı. Şüphelinin son günlere kadar Hamburg'un değişik semtlerinde şubesi olan tanınmış bir Direksiyon Kursu ( A.. F. isimli) okulunun aracı ile evine gelip gittiğine yer verdi. Songül G. hakkında konuşan komşularının isimlerini vermek istememeleri dikkat çekti.

ÇOCUKLARI KİMSESİZLER YURDUNA VERİLDİ

Düzenlenen operasyonla tutuklanan Songül G.'nin iki küçük erkek çocukları hakkında sosyal daire yetkilileri yorum yapmazken, çocukların kimsesizler yurdunda koruma altında olduklarına işaret edildi. Anayasayı koruma ajansı Cihatçı olarak sınıflandırdığı 40 yaşındaki şüphelinin aramalarda evinde adreslerin yazıldığı bir not defteri bulunduğu ve buna göre, iki yıl önce Suriye'ye gitmesi planlandığının ortaya çıktığı aktarıldı. Federal Başsavcılık Songül G.'nin terör hücresi üyesi Marcia M. ile düzenli görüştüğünün belirlendiğine vurgu yaptı.

BÜYÜK SALDIR HAZIRLIĞI İDDASI

Almanya topraklarını kana bulamayı hedefleyen terör örgütü üyelerinin katliam yapmak için Songül G.'nin terör üyesi ile evleneceği ve burada din kadın kardeşlerinin de teröristlerle evlenmelerini sağlayıp Almanya'da kalabilmelerinde yardımcı olacağı planlarında olduğu açıklandı. Federal Başsavcılığın araştırmalarına göre Songül G.'nin terörist Marcia M. ve Salzgitter'de bir kadın teröristle düzenli kontakta olduğu terör saldırı planladıkları ise Eylül 2016'da saptanmış hedefe ulaşamamışlardı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG