Amerikan Haber sitesi WorldNetDaily’ye açıklamalada bulunan kimliği açıklanmayan yetkililer, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek için savaşan militanlara gizli yardımın bir parçası olarak onlarca IŞİD militanının eğitim aldığını belirtti.
 
Ürdünlü yetkililer ayrıca 2012 yılında IŞİD militanlarına verilen eğitimde Irak’ın geleceğine dair herhangi bir saldırı hazırlığıın yapılmadığını ve ABD’nin bu durumu öngörmediğini söyledi.
 
Alman gazetesi Der Spiegel de geçtiğimiz Mart ayında Ürdün’de Amerika’nın militanları Suriye’de savaşmak için eğittiğini yazmıştı.
 
Öte yandan ABD’nin Irak’taki Eski Komutanı David Patraeus, IŞİD’in bölge için büyük bir tehdit olduğunu ve bu şekilde ilerlemeye devam ederse elde ettiği başarılar ile hem maddi açıdan hem de militan sayısı olarak büyüyeceğini söyledi.
 
ABD’nin bu duruma müdahale etmesigerektiğini ifade eden Patraeus, IŞİD hedeflerine hava saldırıları gerçekleştirmesinin gerekli olduğunu vurguladı.
 
Katar Irak’ta Savaşmak Üzere 1800 Afrikalı’yı Bölgeye Sevk Edecek.
 
FarsNews’te yer alan habere göre, Katar Irak’ta Savaşmak Üzere 1800 Afrikalı’yı Bölgeye Sevk Edecek.
 
Katar maslahatgüzarı Tripoli Nayef Bin Abdullah el-Amadi tarafından imzalanmış ve Libya’nın Katar büyükelçiliğinde bulunan bir belge, militanların Libya’da El-Zantan, Bin Gazi, el-Zaviye ve Musurata askeri üslerinde eğitim aldığını gösteriyor.
 
Ortaya çıkan belgelere göre, Katar son zamanlarda IŞİD’e katılmak için Fas ve Kuzey Afrika’dan gelen 1.800 militanı Irak’a göndermeyi planlıyor.
Basında çıkan haberlere göre, bu ayın başlarında, Irak hükümetine karşı savaşan yabancı destekli militanların, Riyad ve Doha’dan nakit aylık maaş almakta olduğu belirtildi.