Almanya’nın Hessen Eyaleti’ndeki Hanau kentinde 19 Şubat’ta ırkçı-faşist Tobias Rathjen tarafından öldürülen 4’ü Türkiye kökenli 9 kişinin ailelerine maddi yardım yapılacak.

Federal Adalet Bakanlığı fonundan yapılacak yardım kapsamında 19 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin eşleri, çocukları ve ebeveynlerine 30 bin Euro, kardeşlerine ise 15 bin Euro ödeneceği açıklandı. 

Hessen Eyaleti’ndeki Hanau kentinde 19 Şubat gecesi şehir merkezindeki iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenlenmiş ve yaşları 21 ile 44 arasındaki 9 göçmen kökenli öldürülmüştü.

Irkçı-faşist saldırgan Tobias Rathjen, saldırının ardından evine giderek 72 yaşındaki annesini de öldürdükten sonra intihar etmişti.

Almanya ve Avrupa genelinde protesto edilen ırkçı saldırıda Ferhat Ünvar, Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu, Sedat Gürbüz adlı Türkiye kökenli 4 kişi ile Hamza Kurtovi (Bosnalı), Mercedes Kierpacz (Polonyalı), Kaloyan Velkov (Bulgar), Vili Viorel Pun (Romanyalı), Said Nasser El Hashemi (Afganistanlı) hayatını kaybetmişti.