Alman vatandaşı İsmet Kılıç (54) Türkiye'nin isteği üzerine Slovenya'da İnterpol tarafından gözaltına alındı.
22 yıldır Almanya'nın Duisburg kentinde yaşayan çifte vatandaş İsmet Kılıç'ın, Hırvatistan tatilinden dönerken, Slovenya sınır polisleri tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.


1996 yılında Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) gıyabında yapılan yargılamada sendikal faaliyetleri gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İsmet Kılıç, 1997 yılından beri Almanya'da yaşıyor ve 2009 yılından bu yana da Alman vatandaşı.
 

Asıl mesleği Veteriner hekimlik olan İsmet Kılıç, Almanya'da serbest girişimci olarak çalışıyorduKılıç'ın 1992-1995 yılları arasında Ankara BEM-SEN'de (Belediye Emekçileri Sendikası) Başkan ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptığı aktarıldı.

Aralarında dünyaca tanınmış yazar Günter Wallraff'ın da bulunduğu çok sayıda aydın ve insan hakları savunucusunun, Almanya Dışışleri Bakanlığı'nın gözaltına alma işlemine müdahale etmesini isteyeceği kaydedildi.

Nurgül Kılıç eşinin Türkiye'ye sınır dışı edilme ihtimalinden dolayı kendisinin ve 11 ile 7 yaşlarındaki çocuklarının çok endişeli olduklarını ifade etti.