İMAMOĞLU ALMANYA’DA BİR DEVLET ADAMI GİBİ AĞIRLANIYOR

Pazar gününe kadar Almanya’da ağırlanacak olan İmamoğlu, beraberindeki heyetle iki Almanya'yı bölen duvarın yıkılma yıldönümü etkinliklerine katılacak; ardından Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüşecek. İmamoğlu’nun gündeminde siyasi konular kadar ekonomik işbirliğine dair buluşmalar da var.

DEVLET ADAMI GİBİ AĞIRLANACAK


Ekrem İmamoğlu, yarın Berlin Senatosu’nda iki Almanya’yı bölen duvarın yıkılma yıldönümü vesilesiyle düzenlenen resmi törene katılacak .

İmamoğlu bugün temaslarına Berlin'de, TÜSİAD Almanya ve Mercator Vakfı yöneticileriyle bir araya gelerek başladı. Görüşmede küresel ısınma, yenilenebilir enerji ve metro yatırımları gibi konular ele alındı. İmamoğlu daha sonra Alman Sosyal Demokrat Partili Devlet Bakanı Niels Annen ile biraraya geldi.

İmamoğlu, ziyareti öncesinde Alman birinci televizyon kanalı ARD'ye verdiği demecinde Alman iş dünyasına seslendi. İmamoğlu “Dönem dönem her ülkede ekonomik sıkıntılar olabilir. Ancak Alman iş dünyasına yönelik yatırım atmosferi var edebilmek beni son derece mutlu eder” dedi.

Mülteci politikası konusunda da Avrupa’nın vazifesini tam anlamıyla yerine getirmediğini ifade eden İmamoğlu “Türkiye’de 4 milyonun üzerinde mülteci var. Avrupa vazifesine tam anlamıyla yerine getirmedi” dedi.

YEREL YÖNETİMLER KİLİT ROL OYNUYOR
İkili ilişkilerde yerel yönetimlerin kilit rol oynadığını belirten İmamoğlu “İki ülke arasında zaman zaman bazı hatalar olabiliyor. Ancak barış ve huzurun sağlanması adına bu hataların giderilmesi gerekiyor. Bu konuda yerel yönetimler kilit rol oynuyor” dedi.

SÜHEYLA KAPLAN