Almanya'nın Frankfurt kentinde dün saat 18:25 sularında Frankfurt Başkonsolosluğu'nda 6 No’lu sandık başkanı Dietzenbach Diyanet camii imamı Hasan Tüfek ikinci kez oy kullanınca suçüstü yakalandı.

Diyanet İmamı 14 Mayıs günü kendi oyunu kullanmış, hatta HDP'li sandık görevlisi Çağdaş Fırat'a resim çekmesi için ricada bulunduğu aktarıldı. Aynı İmam, dün ise kendi iddiasına göre karısının TC kimlik no’suna göre yeniden bilgisayarda işlem yaparak listeye isim yazdı, mührü ve zarfı alarak sandık başına gitti. Oyunu atarken yeniden fotoğraf çektirmek istedi. Bir hafta önce imamın fotoğrafını çeken sandık görevlisi onu görünce müdahale etti. Diğer parti müşahitlerinin de müdahalesiyle oy sandığa atılmadan imamın elinden alındı. İmam, “Karımın adına oy atıyordum. O’nun TC kimliği” dediği açıklanarak zabıt tutuldu.



Tutanak yazılırken. Başkonsolos, seçim görevlileri ve İmam (iki kırmızılının ortasında)

İMAM SUÇUNU KABUL ETTİ, PİŞMANIN DEDİ

Olay sonrası Frankfurt Seçim Komisyonu adına kendisini sorgulayan Ali Ercan'ın (CHP) "Neden yaptınız"? sorusuna "Test yapıyordum, pişmanım" diye cevap verdi. CHP Hessen Koordinatörü ve Seçim Komisyonu üyesi öğretmen Ali Ercan, Hasan Tüfek'in suçunu kabul ettiğini açıklayarak "önce test yaptığını açıkladı. Zarfın içinde mühür var mı diye sorduğumda ise, sessiz kaldı. Hangi partiye oy verdiniz soruma da cevap vermeyince diğer arkadaşlarla birlikte "sandık kapalıdır" yazdık ve tutanağa geçtik dedi.

DÜSSELDORF'TAKİ DE İMAM ÇIKTI

Düsseldorf'ta da benzeri bir olayın yaşandığına yer veren Ercan, Düsseldorf'ta de sandığa gelen ve oy tecrübesi olmayan vatandaşları saptayan imam, “İşte buraya basacaksınız” diyerek AKP’nin yerini gösterirken, diğer partilerce tespit edildi. AKP'li militanların tuzağı açığa çıkarıldı diyerek, şaşkınlığını dile getirdi. Ercan olay sonrası bütün sandık görevlilerinin gözlerini dört açtığını belirterek sandık görevlilerine ciddi sorumluluk düşüyor açıklamasında bulundu.


TUTANAK AKP HARİÇ TÜM PARTİLER TARAFINDAN İMZALANDI

Sandık başkanı Diyanet'e bağlı Dietzenbach camisi imamının başkası adına oy kullanırken yakalanması sonrası, AKP hariç sandık başında temsilcisi bulunan bütün siyasi partiler ortak bir tutanak hazırladı. Seçim komisyonu olarak başkan ve memur üyenin görev yapmalarını engellendikten sonra, görevden azledilmeleri için YSK'ya şikayette bulundular.