SABAH Almanya'da tüm sınırları aştı

Almanya'daki muhaliflere ihbar hattı açan SABAH, Avrupa'da da bir dönem birlikte oldukları Gülen Cemaati üyeleri ile aynı taktiklere başladı.

Frankfurt'ta yaşayan genç bir gazeteci, "Provakatör ve yalan makinesi, CHP'li" diye hedef gösterildi. Gazeteciye AKP'lilerden tehditler geldi. Bir tür 'ajanlık faaliyeti' yürüten SABAH'ın başında, bu işlerde 'uzman' olan eski bir ZAMAN'cının bulunduğu aktarıldı. 

Hükümet partisi AKP'nin yayın organı gibi tek yanlı haberleriyle tanınan SABAH, Avrupa ülkelerindeki demokratik hakları kötüye kullanarak her türlü sindirme, tehdit, şantaj gibi yollarla muhalifleri baskı altına almaya devam ediyor. 
Kısa bir süre öncesine kadar "FETÖ İhbar Hattı" kuran ve vatandaşları ihbarcılığa davet eden Avrupa'da SABAH Gazetesi'nin ZAMAN kökenli eski bir yöneticinin "algı operasyonları" ile manşetler yaptığı ileri sürüldü. 

HERKESE BİR İFTİRA


Tüm muhaliflere, "Hain", "Provakatör", "Satılmış", "Vatan haini" gibi damga yapıştıran gazetenin gerçek dışı ve kutuplaştırıcı haberlerine demokratik çevrelerden sert tepki geldi. Gazetemizi arayan bir okurun "Gazetecilik sınırları içinde yapılması mümkün olmayan her şeyi, haber gibi sunan gazete, "FETÖ İhbar Hattı" ve değişik haberleri ile Almanya'daki Türkiye kökenliler arasında kin ve düşmanlık tohumları atıyor." sözleri dikkat çekti. 

KASITLI ZARAR CEZASI


 

10 yıl boyunca zarar gösterdiği için maliyeden yaklaşık 600 bin Euro'luk ceza yediği bir süre önce basına yansıyan, bunu da, "Basını susturmaya kalkışma olarak" haber yapan SABAH, en son Halk Tv muhabirine saldırarak yaptı. 1 Eylül'de yürürlüğe giren "Otomotik bilgi paylaşımı" haberini yaptığı için genç gazeteci Oktan Erdikmen'i manşetine taşıyan ve "yandaşlara hedef" gösteren SABAH, "Yalan makinesi", "Halk TV'li provakör", "CHP'nin reklamını yapıyor" gibi başlıklar kullandı. 

GAZETECİ ERDİKMEN: DAVA AÇIYORUM

Haberde, Frankfurt'taki bir olayı bilip yazması mümkün olmayan ve İsviçre'de yaşayan bir muhabirin adı kullanıldı. Satışları iyice düşmüş olan gazete, haberi etkili olsun diye online de yayınladı ve bir de Erdikmen'in kocaman fotoğrafını bastı. Ardından genç gazeteciye internetten ve gizli numaralı telefonlardan "tehditler" gelmeye başladı. Bunların tümünü kaydeden Oktan Erdikmen şimdi SABAH Gazetesi'ne dava açmaya hazırlanıyor. Erdikmen, "O muhabirin onu yazamayacağını biliyorum. Hesabını gazetenin sorumluları verecek. Her gün tehditler alıyorum. Haber yapmak suç mu, aynı haber bir çok internet sitesinde de var ve yasal olarak bilgi paylaşımının ne zaman başlayacağı zaten yıllar önceden belliydi" diye konuştu.