İngiltere’nin standartlara uygun olmadığını için iade edeceğini açıkladığı ekipmanları, AKP Esenler Kadın Kolları Kurulu üyesinin Mart ayında devraldığı “makine üretim” yetkisine sahip Selegna Tekstil şirketinin ürettiği belirlendi.

İngiltere, Nisan ayında Türkiye'den satın alınan 400 bin adet koruyucu önlüğün güvenlik standartlarına uygun olmadığını ve bu nedenle önlüklerin kullanılamayacağını açıkladı. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'den getirilen önlüklerin İngiltere'deki standartları karşılamadığı, önlüklerin bir depoda bekletildiğini yazmıştı. İngiltere hükümeti de önlüklerin kalite kontrol kriterlerini karşılayamadığını açıkladı. Hükümetin önlükler için ödenen ücretin iadesini talep edip etmeyeceği ise bilinmiyor. 

AKP ESENLER KADIN KOLLARI ÜYESİ

ANKA’dan Bora Erdin’in haberine göre; Koruyucu önlükleri satan Selegna Tekstil şirketinin sahibi Naile Düzen AKP Esenler Kadın Kolları üyesi. Şahıs şirketi olarak İstanbul Ticaret Odası’na 31 Ocak 2020’de kaydı yapılan ve sadece 100 TL sermayesi olan Naile Düzen Selegna Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret şirketi kuruluyor. Şirketin sahibi Naile Düzen olarak görülüyor.